Redactie
Redactie Diner 16 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Knapperige courgettefrietjes

Zelf friet maken is zó leuk om te doen en het zal je verbazen hoe ontzettend lekker dit recept is. Weer eens iets anders dan aardappel en net zo makkelijk om te maken. De zachte smaak van de courgette combineert perfect met het knapperige, hartige broodkruim. To die for!

Bron: Flickr

Culy Homemade: umamifrietjes met zeewierzout en zwartebonenmayo

Courgette-friet maken

We beginnen met de frietjes. Snijd elke courgette in repen ongeveer ter grootte van je vinger. Doe in een kom en besprenkel met zout. Laat minimaal één uur intrekken.

Als het goed is zie je daarna dat ze al wat vocht hebben verloren. Droog ze nu goed af en verwijder zo veel mogelijk het zout.

Verwarm de oven voor op 220° celcius. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Nu is het tijd om de topping van broodkruim met kaas te maken. Meng hiervoor de Panko met de Parmezaanse en de Italiaanse kruiden in een kom.

Breek 2 eitjes en doe in een andere kom. Dip elk stukje courgette in het ei en vervolgens in de broodkruim. Laat je  niet verleiden om alle frietjes in één keer door het ei te halen: er zit dan te veel ei op waardoor het broodkruim niet goed blijft plakken. Leg de frietjes op de bakplaat en bak in ongeveer 12 minuten goudbruin. Haal even uit de oven en draai de ze voorzichtig om. Bak nog 12 tot 16 minuten totdat de frietjes bruin en knapperig zijn.

We kunnen het ons níet voorstellen maar mocht je iets van deze goddelijke frietjes over hebben dan kun je ze in de koelkast bewaren in wat folie. Verwarm ze opnieuw voor gebruik op 175° celsius voor ongeveer 10 tot 15 minuten.

Knolselderijfrieten uit de oven van Janny van der Heijden

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.