Redactie
Redactie Recepten 16 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Homemade chips van vergeten groenten

Dit heerlijke recept komt uit het boek Chips. Een boek vol recepten om zelf chips en snackjes te maken van groente en fruit, uitgegeven door uitgeverij Becht.

Schermafbeelding 2013-02-18 om 12.50.13

Was alle groenten zorgvuldig. Je kunt ze schillen of niet. Snijd ze met de mandoline in schijfjes van ongeveer 1 mm dik, in de lengte voor de langwerpige groenten en in de breedte voor de ronde groenten. Droog de schijfjes met een doek.

Verhit de olie in een frituurpan tot 160 °C of in een steelpan. In deze laatste is de juiste temperatuur bereikt als je er een proefschijfje in laat glijden en er luchtbelletjes omheen ontstaan.

Doe de schijfjes per soort in de olie, gooi ze nog niet door elkaar. De groenten hebben niet allemaal dezelfde baktijd, dus ze kunnen pas later gemengd worden. Schud de schijfjes zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken. Bak ze totdat ze de juiste kleur hebben.

Serveren: Leg de chips op keukenpapier en bestrooi ze met zout. Herhaal de hele handeling met de andere soorten. Meng voor het serveren alle soorten door elkaar.

Tip: meng door het zout wat piment d’Espelette of pimentón (gerookt paprikapoeder) om de chips wat pittigheid te geven.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.