Redactie
Redactie Drankjes 16 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Maak je eigen amandelmelk in 3 simpele stappen

Waarom nog kant- en klare amandelmelk in een pak kopen als je het binnen 5 minuten (vooruit, plus een nachtje weken) zelf kunt maken? Dit recept voor super gezonde, heerlijk romige amandelmelk is zo ontzettend simpel dat we het je niet willen onthouden.

Amandelmelk is gewoon lekker als gezond drankje, maar ook in bijvoorbeeld havermoutpap, smoothies en als vervanger van melk in welk recept dan ook.

1. Doe de amandelen in een kom samen met voldoende water zodat ze goed onder staan en week een nacht. Zo worden ze wat zachter en zijn ze geschikt om er melk van te maken.

2. Spoel de amandelen af en voeg ze samen met schoon water en een zoetmiddel in de blender. Laat de blender draaien totdat de amandelen heel fijn gemalen zijn. Nu heb je al een heel mooie amandelmelk, we willen echter een gladde melk en nu zitten er nog stukjes noot in.

3. Pak een hoge smalle beker (bijvoorbeeld een maatbeker) en vouw de panty eromheen. Laat de melk er doorheen lopen, de amandelpulp zal achterblijven in het zakje of de panty. Knijp goed uit zodat er zoveel mogelijk melk terecht komt in de beker.

Voilà, je zelfgemaakte amandelmelk is ready to use! De amandelmelk is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Tip: gooi de amandelpulp niet weg! Verwerk het bijvoorbeeld in een taart of zelf gebakken brood.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.