Willem van Santen
Willem van Santen Recepten 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Gemarineerde tomaatjes met dragon en knapperige sesam uit het nieuwe Foodies Magazine

Dat het nieuwe nummer van Foodies Magazine helemaal in het teken staat van de zomeroogst, blijkt wel uit dit recept. Want nu de tomaten op hun sappigst zijn en te kust en te keur worden aangeboden, bedachten zij een heerlijke manier om daar het beste uit te maken. Entree gemarineerde tomaatjes met dragon en knapperige sesam. Om je lepel bij af te likken!

Dit recept is afkomstig uit het huidige nummer van Foodies: Foodies 08 (Zomeroogst). Daarin vind je naast dit recept voor gemarineerde tomaatjes ook weer een column van Culy over één van de lekkerste foodtrends: pistache. Nog niet gezien? Hol snel naar de supermarkt en haal ‘m in huis.

GEmarineerde tomaatjes
Willem van Santen voor Foodies Magazine

Gemarineerde tomaatjes met dragon en knapperige sesam

1. Snijd met een scherp mesje een kruisje in de schil van de tomaatjes. Dompel de tomaatjes 10 seconden onder in kokend water. Schep ze direct in ijswater. Pel voorzichtig de schil van de tomaatjes. Laat drogen op keukenpapier.

2. Verwarm de olijfolie met de dragon in een pannetje. Leg de tomaatjes voorzichtig in een glazen pot en giet er de olijfolie met dragon overheen. Sluit de pot en bewaar op een koele plek. Laat de tomaatjes een nacht staan zodat de smaken er beter intrekken, of serveer ze direct.

3. Rooster het sesamzaad en de korianderzaadjes in een droge pan goudbruin. Laat kort afkoelen. Stamp het sesamzaad en koriander in een vijzel grof. Meng met wat fleur de sel en geef in een schaaltje bij de tomaatjes.

Foodies Magazine

Dit vind je nog meer in de nieuwe Foodies: Zomeroogst

Augustus is oogstmaand, ook wel onze favoriete maand van het jaar. Overal waar je kijkt hangen de struiken vol met fruit, poppen de groenten uit de grond en overgroeien de bermen met wilde kruiden. We vertellen je precies wat je met je zomeroogst doet en hoe je er zo lang mogelijk van kunt genieten in Foodies Zomeroogst.

De nieuwe oogst

We gaan een dag op pad met het team van Restaurant De Kas in Amsterdam. We beginnen ’s ochtends vroeg in de kas voor het plukken van de verse oogst en duiken daarna samen de keuken in.

Welmoeds’ wilde keuken

Welmoed Bezoen maakte een nieuw boek met een bonte verzameling recepten. Een boek voor iedere mood en voor elk moment, zoals ze het zelf graag omschrijft. We krijgen een voorproefje met recepten als gepofte aubergine met knoflookyoghurt, icetea ‘deluxe’ en midzomer-gazpacho. Zin in!

En verder…

Leggen we de vers geoogste bietjes in zuur, proeven we zomerse soepen, maken we zelf azijn, kijken we terug op onze geslaagde kookwedstrijd voor eetclubjes en veel, veel meer.

Het nieuwe nummer van Foodies Magazine ligt nu in de winkel en is te bestellen via foodiesmagazine.nl.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.