Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 8 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: open lasagne met paddenstoelen en groene kruiden

“Wat is dat precies, een open lasagne?”: een vraag die je onvermijdelijk krijgt als je aankondigt dat je dit gerecht gaat maken. Maar laat het je vooral niet tegenhouden en laat ook vooral de smaak spreken. We kunnen je immers garanderen: open lasagne met paddenstoelen, groene kruiden, pijnboompitjes en een romige wijnsaus is – naast ‘s keer wat anders – bovenal ook fenomenaal lekker.

Bij open lasagne gebruiken we de lasagnevellen alsof het een andere pastasoort zou zijn (zoals spaghetti), dus niet om een vastere ovenschotel mee te maken zoals we dat klassiek gewend zijn. We maakten er al eerder eentje met maïs, rivierkreeft en dragon, maar dit keer is het tijd voor een super lekkere vega variant.

Kies voor de paddenstoelen een mooie mix uit (voorverpakt, of bijvoorbeeld een mix van kantharellen, oesterzwammen, en kastanjechampignons van de markt).

open lasagne met paddenstoelen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de open lasagne met paddenstoelen

Maak eerst het mengsel van groene kruiden. Doe daarvoor alle ingrediënten in een vijzel en stamp de blaadjes grof.

Doe de sjalot, wijn en bouillon in een pan en breng aan de kook. Voeg de room en de geraspte  citroenschil toe en breng op smaak met zout en peper. Gebruik dit mengsel om de gehalveerde lasagnevellen in te koken.

Bak (terwijl de lasagne kookt) de paddenstoelen in een pan met een flinke klont boter en breng op smaak met zout en peper.

Tip: laat sommige paddenstoelen in hun geheel en hak andere paddenstoelen juist fijn, dat geeft een leuk effect.

Serveer de pasta in een diep bord, schep er een flinke schep van de paddenstoelen bij en lepel er wat van de groene kruiden en de pijnboompitjes bij.

Rasp er vlak voor serveren nog wat verse Parmezaanse kaas over.

Meer pasta love

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.