Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 20 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: oranje Aperol cocktail-pitcher (in een grote kan) voor Koningsdag

Ben je al klaar voor Koningsdag? Dan hebben we hét recept voor jou: een Aperol cocktail-pitcher met sparkling rosé en citrus. Een culinaire manier om te proosten op de koning!

Met Koningsdag mag een lekker drankje niet ontbreken. Het fijne aan een pitcher (een grote hoeveelheid van een drankje of cocktail in een grote kan of karaf) is dat je ‘m maar één keer hoeft te maken. Want dat is natuurlijk een stuk makkelijker dan individuele cocktails. Zo kun je je volledig focussen op feestvieren, en met deze Aperol cocktail komt dat zeker weten goed.

Restje bubbels? Tips om een half lege fles bubbels te gebruiken in gerechten

In deze Aperol cocktail gaat – naast een ruime hoeveelheid Aperol – een hoop citrus en sparkling rosé. Dat laatste kun je ook vervangen door andere bubbels als prosecco en cava. Of maak het extra speciaal met champagne.

Het vorstelijke drankje maken we af met oranjebloesemwater, voor een bloemige smaak. Dat kun je halen bij in de supermarkt bij de Midden-Oosterse afdeling, of in de toko. Niet gevonden of niet in huis? Dan kun je dit ingrediënt ook weglaten.

Aperol cocktial pitcher voor Koningsdag
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je een Aperol cocktail-pitcher voor Koningsdag

  1. Giet de Aperol in een karaf. Schenk daar het versgeperste sinaasappelsap bij.
  2. Je kunt ook een scheut oranjebloesemwater toevoegen aan de Aperol cocktail, voor een extra bloemige smaak. Deze stap is optioneel.
  3. Vul de rest van de cocktail aan met bruisende rosé. Roer de cocktail goed en voeg daarna de schijfjes sinaasappel en citroen toe.
  4. Vul glazen met ijsblokjes en schenk de ijskoude cocktail in de glazen. Voeg eventueel een paar ijsblokjes toe aan de pitcher.

Onze favoriete alcoholvrije dranken voor deze zomer

Aperol cocktial pitcher voor Koningsdag
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer toffe drankjes om met Koningsdag te serveren:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.