Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 24 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: paloma (cocktail met grapefruit)

Op zoek naar een verfrissende cocktail om je dorst te lessen op een warme zomerdag? Probeer dan eens de Mexicaanse paloma, die je in een handomdraai kunt bereiden. Deze heerlijke cocktail met grapefruit, limoen en tequila is friszuur en precies wat je verwacht van een goede zomerse cocktail.

Salud!

In de zomer doen we niets liever dan genieten van het warme weer met een verfrissende cocktail in onze handen. Zo hebben we onlangs de lavendel spritz ontdekt. De Paloma is al langer een favoriet op de Culy-redactie. Zodra we de eerste tekenen van de zomer opmerken, staan we meteen in de keuken om deze bruisende cocktail met grapefruit te maken. Voor de Paloma heb je overigens ook geen cocktailshaker nodig. Dat is al helemaal fijn!

Paloma / cocktail met grapefruit
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de Paloma

We maken de Paloma in het glas waarin ‘ie geserveerd wordt. Maak daarom als eerst de zoutrand. Pak een schaaltje en vul deze met tajin (of zout). Wrijf vervolgens over de rand van het glas met een stukje limoen. Dip daarna de rand van het glas in het zout, zodat er een randje zout blijft plakken.

Tip: met een zoutrand kun je veel creatieve kanten op, want je kunt het gehele glas gebruiken. Probeer daarom ook eens een driehoek of een andere vorm.

Doe vervolgens de tequila in het glas samen met het grapefruitsap, limoensap en de agavesiroop. Roer de cocktail goed. Vul vervolgens het glas met ijsblokjes, zodat de Paloma lekker koud blijft.

Doe daarna een grapefruitschijfje in het glas. Maak de cocktail af met bruisend water. Serveer de Paloma direct.

Paloma / cocktail met grapefruit
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer verfrissende cocktails:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.