Culy Homemade: romige broccolisoep met zalm

Broccoli en zalm is een gouden combinatie. Deze romige broccolisoep met zalm maken we al zeker tien jaar regelmatig; inmiddels kennen we het recept uit ons hoofd en delen we ‘m graag met jullie.

Snipper de sjalotjes en snijd de teentjes knoflook fijn. Kook alvast 750 ml water en los het bouillonblokje hierin op. Snijd grote broccoliroosjes wat kleiner.

Verhit de olie in een grote soeppan en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook aan. Voeg de broccoliroosjes toe, schep goed om en laat een paar minuutjes meebakken. Schenk dan de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 5 tot 7 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer dan het geheel in een blender of met een staafmixer. Doe de soep terug in de pan, roer de slagroom erdoorheen en verwarm rustig. Breng tot slot op smaak met peper en zout naar smaak.

Verdeel de reepjes gerookte zalm over vier kommen en schenk daar de romige broccolisoep op.

Tip: serveer de romige broccolisoep met focaccia uit de oven.

Ro­mi­ge broc­coli­soep met zalm

Voor 4 personen:

  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 750 ml water
  • 1-2 eetlepels olie
  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes
  • Peper en zout
  • 80 ml slagroom
  • 200 gram gerookte zalm, in reepjes
Reageer op artikel:
Culy Homemade: romige broccolisoep met zalm
Sluiten