Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 6 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit moet je zien en proeven in week 6

Wat moet je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan in week 6? Find out!

Deze week: de allerlekkerste supermarktkoekjes, vegan honeycombijs en de gaafste ontbijtgranen.

5 x nieuwe producten uit week 6

1. Lemon melts van Island Bakery

Na uitvoerig marktonderzoek heeft Culy’s Winnie dan eindelijk haar favoriete supermarktkoekjes ontdekt: Lemon Melts met witte chocolade van Island Bakery. De citroenen geven de koekjes een aangename frisheid, iets waar het andere koekjes nog wel ‘ns aan ontbreekt. Het Schotse merk geeft aan dat het hun populairste koekje is en wij snappen waarom (al zijn hun koffie-kaneelkoekjes – ja, ook getest – ook niet mis).

De Lemon Melts van Island Bakery zijn te koop via biologische winkels als EkoPlaza of Odin.

2. Kaws cereal

Als je € 7,95 besteedt aan een doos ontbijtgranen, dan moet die doos wel heel bijzonder zijn, toch? Klopt, en gelukkig zijn de dozen die Culy’s Nancy laatst bij Tjin’s Toko bestelde dat ook. Op de verpakkingen pronkt namelijk kunst van KAWS, wiens werk je ongetwijfeld (her)kent, ondanks dat de naam misschien geen belletje doet rinkelen. Het betreft een tijdelijke samenwerking tussen de artiest en ontbijtgranenmerk General Mills. De limited edition cereals met KAWS zijn beschikbaar in smaken Frute Brute (met kersen), Boo berry (met bessen), Franken Berry (met aardbei) en Count Chocula (met chocola); de verpakkingen allemaal even leuk.

Bestellen kan via de webshop van Tjin’s Toko.

3. Wostok limonades

Culy’s Winnie dronk ze vaak tijdens haar studententijd en sinds kort heeft ze de limonades van Wostok weer helemaal herontdekt. Met smaken als pruim-kardemom, dadel-granaatappel of abrikoos-amandel snap je wel waarom ze zo dol is op het Wostok-universum. En ja, de drankjes zijn echt even lekker als ze klinken.

Bestellen kan makkelijk via webshops als De Drankerij of via Crisp.

4. Vegan schepijs

Gaan we aan op vegan ijs? Niet perse. Gaan we aan op vegan ijs met smaken als honeycomb of cookie dough brownie? Ja absoluut. Het ijs waarover we spreken is van Jude’s en ligt sinds kort in de supermarkt, in vrolijke bekers. Je vriezer ermee vullen en ‘m opentrekken bij baalmomenten is de boodschap.

5. Tudy’s Kitchen X Sweet Hot Honey

Tot slot een tip waar je nog héél even op wachten maar die we je onmogelijk konden besparen: op 11 februari kun je bij Tuig van de Tichel de nieuwste smaak van Tudy’s Kitchen proeven. Hier komt ‘ie: Hot Honey ijs met stukjes biscuit en Sweet Heat Hot Honey swirls. Wij staan vast in de startblokken om naar de Tichelstraat te spurten.

Tudy’s ijs zal vanaf 11/2 te koop zijn in diezelfde winkel (en later ook bij Sterk Amsterdam).

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.