Claire de Court
Claire de Court Kooktips 25 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Met deze kooktip braad je jouw stoofvlees (veel!) sneller aan

Een ouderwetse stoofpot kan wat ons betreft niet ontbreken tijdens de wintermaanden. Vlees stoven is een relaxed klusje waarbij je niet veel hoeft te doen. Maar vóórdat je hiermee begint, moet je stoofvlees wel aangebraden zijn. En dat is niet zo één, twee, drie gepiept.

Het aanbraden van stoofvlees kan een ontzettende moodkill zijn. Je moet het constant in de gaten houden zodat het niet aanbrandt en bovendien duurt het lang.

Gelukkig is er een manier om je stoofvlees sneller aan te braden, zodat jij eerder de deksel op de pan kan doen om te gaan relaxen!

Gek op stoofpot? Zo maak je de allerlekkerste runderstoofpot

Waarom eerst braden?

Waarom is het vlees eerst braden eigenlijk zo onmisbaar voor het maken van een lekkere stoofpot? Het heet toch niet voor niets stoofvlees, zou je denken. Het antwoord is: smaak!

Stoven zal er vooral voor zorgen dat je vlees zacht wordt, het is niet per se bevordelijk voor de smaak. Het van tevoren aanbraden van je vlees zorgt hier wel voor.

Het stoofvlees karameliseert ook als je het aanbraadt, waardoor het een mooie juicy bruine kleur krijgt. Tot slot zorgt het braadproces ook voor een prachtige donkere saus.

Je vlees snel stoof-klaar krijgen

In de meeste recepten moet je het vlees eerst in blokjes snijden en vervolgens aan alle zijden aanbraden. Dit kost veel tijd en aandacht. Dit kan dus veel sneller!

Je hoeft namelijk het vlees niet aan alle kanten te aan te braden voordat je begint met stoven. Je braadt in plaats van vier kanten, maar één kant van het vlees aan. Dit scheelt een hoop tijd, plus het maakt niet uit voor de smaak van het eindproduct. Zorg ervoor dat je vlees diep bruin is aan één kant. Daarna kun je beginnen met stoven. Lekker makkelijk dus!

Deze truc zorgt er daarnaast ook nog voor dat je vlees niet téveel wordt aangebraden. Niemand zit te wachten op een droge stoofpot.

Meer over vlees stoven:

Reageer op artikel:
Met deze kooktip braad je jouw stoofvlees (veel!) sneller aan
Sluiten