Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 7 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Brandt & Levie worst is gemaakt met… whisky!

Worstliefhebbers verenigt u, want de nieuwe worst van Brandt & Levie is er weer eentje om met stevige tred voor naar de winkel te snellen. Voor hun nieuwe worst zochten de heren inspiratie bij een product dat hen na aan het hart ligt: whisky.

Brandt & Levie lanceren wel vaker een kekke worst. Zo gingen ze in het verleden al collabs aan met Jonnie Boer, Joris Bijdendijk en de wereldberoemde Italiaanse slager Dario Cecchini. In hun nieuwste worst speelt whisky de hoofdrol.

Brandt & Levie
Bron: Brandt & Levie

Brandt & Levie en whisky

De keuze ging uit naar de Laphroaig ‘Quarter Cask’ whisky. Dit is een peated single malt die gerijpt wordt op twee verschillende vaten en waarbij de gerst gedroogd wordt boven turfgestookte vuren.

Of als je’t in het whisky-jargon wil uitdrukken: een aromatische klepper met toetsen van jodium en een turfachtig, rokerig karakter. De whisky wordt gedistilleerd op het Schotse eiland Islay, maar vindt voor de gelegenheid zijn weg naar de worstmakerij van de heren Brandt & Levie.

nieuwe worst Brandt & Levie
Bron: Brandt & Levie

Laphroaigworst van Brandt & Levie kopen

Lijkt jou dat wel wat, zo’n rokerige droge worst? Haal ‘m dan snel in huis, want het gaat om een tijdelijke oplage.

De droge worsten met Laphroaig zijn vanaf vandaag tijdelijk verkrijgbaar bij de verkooppunten van Brandt & Levie en via de webshop

Meer culinaire nieuwtjes

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.