Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 1 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 18

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 18? Find out!

Deze week: kaarsen met de geur van pastawater (!), ijsjes met gezouten karamel en dé nieuwe chipssmaak die je wil proeven.

5x nieuwe ontdekkingen voor week 18

1. M&M’S ijsjes in snackformaat

Toen we laatst op zoek waren naar M&M’s voor in onze oranje koekjes voor Koningsdag, viel ons oog op deze nieuwe ijsjes van M&M’s. Qua formaat doen ze ons een beetje denken aan mochi, qua smaak heb je keuze tussen gezouten karamel of pinda – smaken die ons niet gauw zullen vervelen.

De mini ijsjes van M&M’s zijn nu te koop bij Albert Heijn. 

nieuwe ijsje van M&M's uit week 18
Bron: Albert Heijn

2. Balsamicochips van Hoeksche Chips

Met duurzaam geteelde aardappelen maken ze op de boerderij in ‘s-Gravendeel Hoeksche Chips. Waar de authentieke aardappelsmaak leidend is, doen ze dat ook nog eens vrij van gluten, E-nummers, transvetten, lactose en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Kortom: een sympathiek merk dat je met een gerust hart kunt voorschotelen aan alle chipscravende zielen om je heen. Balsamico is de laatste nieuwe toevoeging aan hun assortiment en met veel tevredenheid hebben we die niet alleen geproefd, maar ook ruimschoots goedgekeurd.

De chips van Hoeksche Chips is online te koop via de webshop. 

3. Kaarsen met de geur van pastawater

Dat pastawater een godenstatuut heeft, daarvan hoef je ons niet meer te overtuigen. Met een simpel schepje geef je je pastasauzen niet alleen meer binding, ze worden er ook romiger én glimmender van. Een ingrediënt om van te houden dus: iets wat ze ook bij geurenmaker D.S. & Durga gedacht moeten hebben. Dat ze een geurkaars met pastawater hebben (een samenwerking met pastamakerij Jupiter), vinden wij al even gek als briljant.

Wil je weten hoe dit soort geurkaarsen gemaakt worden? Of hoe mensen reageren op de geur van deze specifieke kaars? Met onderstaande – en ontzettend vermakelijke – video van Priya Krishna haal je al dit soort vraagtekens weg.

De geurkaasen met pastawater zijn online te koop. 

4. Limoncello-ijs van Tudy’s Kitchen

Limoncello-ijs met stukken lemon bars (citroen-boterkoeken)? Dat klinkt niet alleen als de zoveelste geniale creatie van Tudy’s Kitchen, dat is het ook. De nieuwste smaak is sinds gisteren gelanceerd en zal zoals steeds te koop bij zijn bij STERK (Amsterdam) of via Uber Eats.

5. Havermoutrepen van Deliciously Ella

Al jaren is Ella Mills van Deliciously Ella een vaste waarde op gebied van kleurrijke recepten die een gezonde levensstijl ondersteunen. Ook haar recent gelanceerde havermoutrepen liggen in diezelfde voedzame lijn. De Baked Oat-Bars worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zijn beschikbaar in de smaken Apple & Raisin, Cacao & Almond en Peanut Butter. Vooral die laatste is in zijn categorie ‘n behoorlijk aardige reep.

De havermoutrepen van Deliciously Ella zijn te koop bij de Albert Heijn. 

Havermoutrepen
Bron: Albert Heijn

Vorige lijstjes gemist?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.