Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 24 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 17

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 17? Find out!

Deze week: badpakken met Apérol Spritz, macaronijs en nieuwe pindakaas van De Pindakaaswinkel.

5x nieuwe ontdekkingen voor week 17

1. Kleding met cocktailprints

We zijn al een tijdje verzot op de kledinglijn van Cocktailored en hun nieuwste toevoegingen aan de collectie heeft die liefde alleen maar de hoogte in gestuurd. Je snapt: het is een kwestie van tijd voordat we onszelf zien flaneren in petten met Negroni-opdruk, badpakken met Apérol-Spritzprint en T-shirts met een geborduurd glaasje rode wijn.

Bovengenoemde en andere items zijn online te bestellen via de webshop van Cocktailored

2. Handgemaakte keramiek uit Spanje

Alsof je op Ibiza zit te ontbijten, zo voelt het wanneer je uit het servies van Luja Lifestyle eet. Geen wonder: het keramiek is dan ook afkomstig uit Spanje en is bovendien handgemaakt én handbeschilderd. Perfect voor de zomer.

Stuur een privébericht naar de Instagrampagina van Luja Lifestyle om een bestelling te plaatsen. 

3. Pierre Hermé X Häagen-Dazs

Dat meesterpatissier Pierre Hermé de samenwerkingen niet schuwt bleek al uit zijn recent gelanceerde lijn voor Nespresso. Met zijn eigen ijssmaken doet hij daar voor Häagen-Dazs nog een schepje bovenop. De volledige collectie bestaat uit drie smaken waarbij macaronstukjes de rode draad vormen: Strawberry & Raspberry, Double Chocolate Ganache, en Yuzu & Lemon. Voorlopig liggen enkel de eerste twee varianten in de supermarkt en daar zijn wij al heel, heel blij mee.

Häagen-Dazs Macaron Strawberry & Raspberry is nu te koop bij supermarkten als Albert Heijn en Jumbo.

Haagen Dasz Pierre Herme
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. Pindakaas met framboos en witte chocolade

Ze doen het weer hoor: naar aanleiding van Moederdag bedachten de pindabazen van De Pindakaaswinkel een nieuwe special. De pindakaas wordt dit keer afgetopt met frambozen en stukjes witte chocolade. Dat kan alleen maar lekker zijn, lijkt ons.

De limited edition met witte chocolade en framboos is online te bestellen via de webshop van De Pindakaaswinkel.

5. Rynbende vintage genever

Wel weer eens zin in iets nieuws om je borrelglaasje mee te vullen? Dan hebben we een hele bijzondere jenever voor je in petto. Rynbende Spirits werd al in 1793 opgericht door Simon Rynbende, maar was de afgelopen 40 jaar van de markt. Uit een erfenis verkreeg Sjaak Pappe een van de originele recepten van de sterkedranken, ontwikkeld door zijn opa, die daar als bedrijfsleider werkzaam was. Samen met zijn vriend Erik Post besloot Sjaak het merk Rynbende weer terug op de markt te brengen.

Sinds een paar weken zijn ze terug met een oude jenever: de Rynbende Vintage Genever. Met de eerste slok beloven de drankmakers een tijdreis naar het verleden van drie eeuwen handelstraditie. Wij hebben ‘m geproefd en vinden het een avontuurlijke jenever, waarbij zowel associaties met rokerige whisky als met frisse gin naar boven komen. Munt, kruidnagel, houttonen en een vleugje citroen: je proeft het er allemaal in terug. Lekker om met visgerechten te combineren.

Op de Internationale Wine and Spirit Competition in Londen ontving ‘ie onlangs nog een zilveren medaille – we bedoelen maar.

Rynbende vintage genever kost € 59,95 en is online te koop. Ook handig om alvast op te slaan als cadeau-idee voor Vaderdag!

Rynbende vintage genever
Bron: Rynbende

De andere lijstjes gemist?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.