Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 17 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 16

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 16? Find out!

Deze week: kaarsen met fried chicken, vrolijke radijsjes en tropische cacaofrisdrank.

4x nieuwe ontdekkingen voor week 16

1. Kumasi

Het was al langer bekend: naast chocolade is de cacaovrucht ook inzetbaar om fruitsap van te maken, dat zich goed leent voor frisdrank. Heel goed zelfs, want in feite is het cacaosap een restproduct dat anders zomaar de grond in zou stromen. Met Kumasi Sappi (zonder koolzuur) en Kumasi Gassi (met koolzuur) kun je die frisdrank in Nederland proeven. De smaak? Zoet, fruitig, tropisch en fris. Ook nog eens erg lekker dus, kortom.

De cacaofrisdranken van Kumasi zijn te koop bij de Albert Heijn en HEMA, speur ernaar in de ‘special soda’-schappen.

Kumasi nieuw product
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

2. Schuimbitters

Whisky sours, wij zijn er verzot op. Toch vinden we het maken ervan vaak wel een gedoe, met name door die eiwitten (waar we altijd een beetje ruzie mee hebben). Ms. Better’s Bitters Foamer brengt daar verandering in: deze bitters bevatten naast 40% alcohol (spring er dus spaarzaam mee om) ook de eigenschappen om je drankje te voorzien van een schuimlaag. Da’s handig.

De Ms Better’s Bitters Foamer kost €37,50 en is te koop via Drankdozijn en drankwinkels als Cane & Grain

3. Kaarsen met de geur van gefrituurde kip

Een beetje gek, wél leuk: deze kaarsen hebben niet alleen de vorm van een gefrituurde drumstick, ze beloven ook datzelfde aroma te verspreiden. Of je dat in je huis moet willen of niet laten we in het midden, al kennen we genoeg fried chicken-fans die dat experiment graag zouden aangaan.

De fried chicken kaarsen worden per 3 verkocht en zijn te bestellen via deze webshop

Geurkaarsen met gefrituurde kip aroma
Bron: ban.do

4. Snoepgroente radijsmix

Cruditélovers hadden ze waarschijnlijk al langer gespot: bij de Albert Heijn ligt tegenwoordig een toffe radijsmix met witpunt, paarse en rode radijsjes. Leuk is dat, want paarse en witte radijsjes koop je zou gauw niet afzonderlijk. Idee van Culy: serveer de radijsjes bij de borrel met onze opgeklopte bruine boter. Daar ga je niemand over horen klagen.

De Snoepgroente radijsmix is te koop bij Albert Heijn.

 

Snoepgroente radijsmix in de context van nieuwe producten uit week 16
Bron: Albert Heijn

De andere lijstjes gemist?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.