Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 12 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Tunes Bar in Amsterdam wordt Taiko Bar (en Albert Adrià komt naar Taiko!)

Er wordt druk geproost met sakebombs bij Taiko in Amsterdam. Het veelgeprezen restaurant van chef Schilo van Coevorden in het Conservatorium Hotel bestaat namelijk vijf jaar. En dat wordt goed gevierd! Zo is Tunes Bar nu officieel omgedoopt tot Taiko Bar. Meer nieuws: vijf wereldberoemde sterrenchefs komen dit jaar nog naar restaurant Taiko.

Albert Adrià komt naar Taiko

En als we zeggen wereldberoemd, dan bedoelen we ook wereldberoemd. Chef Schilo van Coevorden selecteerde vijf topchefs met wie hij een speciale band heeft. Op zondag 3 en maandag 4 november staat hij samen met Albert Adrià in de keuken. Hij was samen met zijn broer Ferran Adrià drijvende kracht achter elBulli. Hij bezit momenteel zes restaurants. De chefs zullen zich samen storten op de Nikkei-cuisine in de keuken van Taiko.

Ook Hisato Hamada van Wagyumafia komt naar Amsterdam, in februari. Hem ken je van de befaamde 180 dollar kostende wagyu katsu sando. In maart kookt Schilo samen met Gérald Passedat van Le Petit Nice (volgens Schilo ‘s werelds beste vischef). En voor de maand april heeft hij Bobby Geetha van restaurant Asha weten te strikken. En de laatste topchef? Die naam houdt Schilo nog even geheim.

Albert Adria komt naar Taiko

Taiko Bar

Ook in Taiko Bar, het voormalig Tunes Bar, is het goed toeven. Er wordt ons een “compleet nieuwe bar met een hoofdrol voor het continent Azië” beloofd. Je drinkt er Japanse whiskeys, wereldberoemde gins, sakebombs en nog onbekende Asian inspired cocktails (denk aan de Taiko style Saketini). Dit alles onder leiding van barmanager Terrence Bhiekharie (één van Nederlands beste bartenders), ‘Master of flavour’ Ruben Lopez en sake sommelier Thomas Kuijpers.

Ook interessant: Sake bestellen in een restaurant: waar moet je op letten?

Executive chef Hugo Engels heeft ook een nieuwe signature dish ontwikkeld voor de bar: de TFC. Oftewel: Taiko Fried Chicken. De bar serveert ook nog vier andere Aziatische bereidingen met kip, evenals dim sum, sushi en sashimi. Geen verkeerd bar food, toch?

Wil je reserveren voor Albert Adrià x Schilo van Coevorden? Dat kan online. Een menu van 8 gangen kost € 145,- euro per persoon. 

Meer toffe bars:

Taiko Bar

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.