Redactie
Redactie Inspiratie 12 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… Bodega 1900 van Albert & Ferran Adrià in Barcelona

Toen Ferran Adrià, meester van de moleculaire keuken, in 2011 de deuren van zijn geliefde elBulli sloot, ging er een nieuwe wereld voor hem en zijn broers open. In plaats van te gaan voor een nieuw, minstens net zo exclusief restaurant, besloot hij om samen met zijn broer Albert een reeks laagdrempelige bar-restaurants te openen. 

Culy was kort geleden in Barcelona en proefde een keur aan gerechtjes bij Bodega 1900, de ‘vermuteria’ annex tapasbar van de broertjes Adrià.

Foodie paradijs
Het is dat de vier zaken (Bodega 1900, Pakta, 41º en Tickets) om de hoek van elkaar verzameld zijn, anders zou je er zo voorbij lopen. Met name Bodega 1900 lijkt op één van de vele Spaanse barretjes in Barcelona, maar niets is minder waar.

De mooiste hammen, worsten en blikjes vis lachen je tegemoet en schreeuwen ‘foodie paradijs’. En het zijn de marmeren tafeltjes en kleine stoeltjes waardoor je je meteen voelt als één van de inwoners van de stad. Hoewel de sfeer nog steeds erg laagdrempelig is en de inrichting less is more uitstraalt, is het eten alles behalve alledaags.

Er is een dagelijks aanbod aan vlees-, vis- en vegetarische hapjes, afhankelijk van wat de markt en het seizoen aanbieden. Zo kun je onder andere kiezen uit verschillende (huis)gedroogde hammen en worsten, pan con tomate, vongole, ansjovis, mosselen in een saus van chorizo en gefrituurd. Alles gemaakt van de allerbeste producten, geserveerd met een glaasje vermouth.

Als we één gerecht moeten aanwijzen wat Bodega 1900 in één hap definieert, dan zijn het Ferran’s ‘olijven’ wel. Deze delicate hapjes worden geserveerd op houten lepeltjes en hebben meer weg van een groene eidooier dan een olijf. Eenmaal in je mond begint het spektakel: de structuur is zacht en de ‘olijven’ ploffen als het ware uit elkaar. De smaak is niet te beschrijven lekker en een mix van olijf met ansjovis of paprika (afhankelijk van welke variant je neemt).

Dus, ben je in Barcelona? Breng dan zeker een bezoekje aan Bodega 1900 voor de wat ons betreft ultieme Spaanse culinaire ervaring. De prijzen liggen hier net iets hoger dan de standaard bar, maar dat is het helemaal waard.

Bodega 1900
Carrer de Tamarit 91

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.