Dit restaurant in Japan serveert een absurd broodje biefstuk

Restaurant The Wagyu Mafia in Tokio maakt alleen maar gerechten met wagyu rundvlees. Het opvallendste en populairste gerecht op hun kaart is een broodje biefstuk. Van wagyu of course…

Duur biefstukje

Klein opfris-cursusje: wagyu is supermals, maar bovenal moddervet vlees van Japanse koeien, die niet alleen worden gemasseerd, maar ook bier te drinken krijgen. Een duur biefstukje, kortom.

Met dat hoge kwaliteitsvlees maken ze bij The Wagyu Mafia bijvoorbeeld nigiri sushi, waarbij de sushirijst op smaak is gebracht met rode wijnzijn. Ook is er sashimi, shabu shabu en natuurlijk steak.

One of my favorite bites: Chateaubriand katsu sando @wagyumafia. The beef is so tender, it melts like butter in your mouth. #Tokyo

A post shared by dominiqueansel (@dominiqueansel) on

Iedereen komt voor de sandwich

Maar dan de sandwich. Oftewel, de katsu sando. Het is een begrip in Japan: twee sneetjes witbrood worden belegd met tonkatsu, oftewel gepaneerd, gefrituurd varkensvlees. Eigenlijk is het een soort schnitzel op brood, met een flinke lik tonkatsu-saus; de Japanse variant van barbecuesaus, op basis van Worcestershire, oestersaus en ketchup.

The Wagyu Mafia maakt dus een versie met wagyu rundvlees. Daarvoor gebruiken ze telkens een ander deel van het rund, variërend van chateaubriand (biefstuk uit de kop van de ossenhaas) tot zabuton. Op basis daarvan wordt ook de grootte van de sandwich bepaald. Het brood wordt trouwens van tevoren ook nog even getoast.

厚切ザブトン和牛カツサンド Thick Cut Zabuton (Chuck Flap) Wagyu Katsu Sando (Deep fried wagyu cutlet sandwich) @ Wagyu Mafia The Cutlet Sandwich, Tokyo _ Even for the same cut different areas and different thickness can be quite different in final texture and taste. Compare to last time when I had the wagyu katsu sando which was made with chateaubriand, this time it was cut into quarter side, but not sure in the final stage where they will cut in half or so. _ The sauce is the same as their homemade katsu sauce, but last time it was applied by putting the whole katsu steak in the sauce. This time it was applied to the toast. _ #tokyo #littlemeg_tokyo #littlemeg_wagyumafia #littlemeg_wagyumafiathecutletsandwich #wagyumafia #wagyumafiathecutletsandwich #theartofplating #gastroart #gastronogram @gastroart @theartofplating @gastronogram #food #foodstagram #foodies #foodpics #lefooding @lefooding #eater #instafood #jj #instagramers #followme #delicious #gourmet #amazing #iphonesia #photooftheday #bestoftheday #igdaily #wagyu #和牛#カツサンド _

A post shared by little_meg_siu_meg (@little_meg_siu_meg) on

Op naar The Wagyu Mafia!

Wat zo’n duur broodje biefstuk precies kost, is niet bekend. Dat komt doordat je je in het restaurant laat verrassen met omakase: het Japanse chef’s menu.

The Wagyu Mafia is niet alleen heel ver weg en heel prijzig, je komt er ook nog eens alleen binnen als je lid bent. Zo’n exclusief lidmaatschap verkrijg je alleen als iemand in de club je voorstelt als nieuw lid.

Maar er is hoop: mede-eigenaar Hisato Hamada, een voormalig exporteur van wagyu, is van plan om later dit jaar een slagerij te openen in San Francisco. Hopelijk gaan de broodjes vanaf daar de rest van de wereld veroveren…

ザブトン (中厚切り) 和牛カツサンド Medium Thick Cut Zabuton (Chuck Flap) Wagyu Katsu Sando (Deep Fried Wagyu Cutlet Sandwich) @ Wagyu Mafia The Cutlet Sandwich, Tokyo. _ I think this is my favorite thickness for zabuton, just slightly thicker than the toast, just enough fat and not much suji (sinew). I think wagyu fillet and chateaubriand will be very good in thick cut since they are so tender. Can't wait to try that! _ #tokyo #littlemeg_tokyo #littlemeg_wagyumafia #littlemeg_wagyumafiathecutletsandwich #wagyumafia #wagyumafiathecutletsandwich #theartofplating #gastroart #gastronogram @gastroart @theartofplating @gastronogram #food #foodstagram #foodies #foodpics #lefooding @lefooding #eater #instafood #jj #instagramers #followme #delicious #gourmet #amazing #iphonesia #photooftheday #bestoftheday #igdaily #wagyu #和牛#カツサンド

A post shared by little_meg_siu_meg (@little_meg_siu_meg) on

Reageer op artikel:
Dit restaurant in Japan serveert een absurd broodje biefstuk
Sluiten