Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 5 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit restaurant in Japan serveert een absurd broodje biefstuk

Restaurant The Wagyu Mafia in Tokio maakt alleen maar gerechten met wagyu rundvlees. Het opvallendste en populairste gerecht op hun kaart is een broodje biefstuk. Van wagyu of course…

Duur biefstukje

Klein opfris-cursusje: wagyu is supermals, maar bovenal moddervet vlees van Japanse koeien, die niet alleen worden gemasseerd, maar ook bier te drinken krijgen. Een duur biefstukje, kortom.

Met dat hoge kwaliteitsvlees maken ze bij The Wagyu Mafia bijvoorbeeld nigiri sushi, waarbij de sushirijst op smaak is gebracht met rode wijnzijn. Ook is er sashimi, shabu shabu en natuurlijk steak.

Iedereen komt voor de sandwich

Maar dan de sandwich. Oftewel, de katsu sando. Het is een begrip in Japan: twee sneetjes witbrood worden belegd met tonkatsu, oftewel gepaneerd, gefrituurd varkensvlees. Eigenlijk is het een soort schnitzel op brood, met een flinke lik tonkatsu-saus; de Japanse variant van barbecuesaus, op basis van Worcestershire, oestersaus en ketchup.

The Wagyu Mafia maakt dus een versie met wagyu rundvlees. Daarvoor gebruiken ze telkens een ander deel van het rund, variërend van chateaubriand (biefstuk uit de kop van de ossenhaas) tot zabuton. Op basis daarvan wordt ook de grootte van de sandwich bepaald. Het brood wordt trouwens van tevoren ook nog even getoast.

Op naar The Wagyu Mafia!

Wat zo’n duur broodje biefstuk precies kost, is niet bekend. Dat komt doordat je je in het restaurant laat verrassen met omakase: het Japanse chef’s menu.

The Wagyu Mafia is niet alleen heel ver weg en heel prijzig, je komt er ook nog eens alleen binnen als je lid bent. Zo’n exclusief lidmaatschap verkrijg je alleen als iemand in de club je voorstelt als nieuw lid.

Maar er is hoop: mede-eigenaar Hisato Hamada, een voormalig exporteur van wagyu, is van plan om later dit jaar een slagerij te openen in San Francisco. Hopelijk gaan de broodjes vanaf daar de rest van de wereld veroveren…

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.