Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 29 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Tony’s Chocolonely lanceert gloednieuw (!) product: in gesprek met de makers

Groot, groot nieuws: Tony’s Chocolonely komt met een gloednieuw product! Naast chunky chocoladerepen betreden de chocolademakers nu ook een geheel ander productsegment. Op deze manier zorgt Tony’s niet alleen voor nog meer lekkers, ze maken hiermee gewoon ook ‘ns nóg meer impact.

Culy juicht dit vanaf de zijlijn enthousiast toe en mag Tony’s spreken over deze ontwikkeling.

Tony’s nieuwe producten

Maar eerst: om welke nieuwe producten gaat ‘t dan? Met toeters en bellen kondigen ze een eerlijke chocoladeballen-range in 5 verrassende nieuwe smaken aan: Lil’Bits. Daarmee zijn ze de enige van alle chocomerken waar boeren een eerlijke prijs krijgen.

Bite size balletjes dus, om lekker weg te snacken voor de tv of bij de koffie. De smaken zijn:

  • Melk karamel zeezout & cookie: met knapperige karamel en biscuit, ondergedompeld in romige melkchocolade
  • Triple chocolate: met laagjes melk, wit en pure chocolade
  • Melk marshmallow & biscuit: met chewy marshmallow en knapperige biscuitjes, ondergedompeld in romige melkchocolade
  • Melk hazelnoot: romige melkchocolade met stukjes hazelnoot
  • Puur sinaasappel chocokoek (vegan): een knapperig chocokoekje met sinaasappel, ondergedompeld in pure chocolade

Wow. Da’s nog eens iets nieuws! Wij zijn in onze nopjes en staan te popelen om meer te weten over deze nieuwe lijn.

Culy spreekt met Tony’s over hun nieuwe Lil’Bits

Meet productontwikkelaar Eva! Eva maakt al jaren de recepten bij Tony’s en zorgde voor een aardverschuiving sinds de ontwikkeling van de karamel-zeezout smaak. Als vaste waarde bij Tony’s is Eva van begin tot eind betrokken geweest bij de ontwikkeling van de chocoladeballetjes.

Eva van Tony's
Tony's Chocolonely

Gefeliciteerd met jullie gloednieuwe Lil’Bits! Vertel: hoe zijn jullie op het idee gekomen? Zijn jullie er al lang mee bezig?

Eva: “De vraag die we ons bij Tony’s continu stellen is: hoe kunnen we in zoveel mogelijk segmenten impact maken? Van daaruit ontstond drie jaar geleden al het idee om bite size balletjes te gaan maken, een segment waarin nog geen enkele chocolade slaafvrij is.

We zagen daar dus een grote kans om mensen te inspireren om chocolade anders te gaan maken: met een eerlijke prijs en zonder armoede. Een hele uitdaging, maar inmiddels is het gelukt om de feestelijke balletjes te lanceren.”

Wat was de grootste uitdaging om de balletjes te produceren?

“We zijn goed in repen maken, maar hoe maak je een balletje? Dat vraagt om een heel ander productieproces en bleek een uitdaging, zeker omdat we de typische Tony’s-ervaring wilden behouden. Iedereen kent Tony’s immers van de dikke, chunky repen, maar hoe zet je diezelfde ervaring om naar een klein balletje? Dat was niet makkelijk!”

“Balletjes maken vraagt een heel ander productieproces dan repen, dat extra uitdagend bleek omdat we de typische Tony’s-ervaring in zo’n balletje wilden behouden.”

Tony's Lil'Bits
Bron: Tony's Chocolonely

Vijf smaken, waaronder een paar gloednieuwe, kun je daar wat meer over vertellen?

“Qua smaken botsten we zowel op grote kansen als op grote uitdagingen. We wilden bijvoorbeeld sowieso een balletje met karamel-zeezout, onze meest iconische smaak. Frustrerend genoeg kregen we dat maar niet voor elkaar. Ik ben uiteindelijk speciaal naar Zweden afgereisd om daar met experts karamel te rollen en buigen voor het perfecte balletje; de ontwikkeling heeft de wereld afgereisd. En het is gelukt!

De smaak met kleverige marshmallow en biscuit – geïnspireerd op Amerikaanse s’mores – was dan weer een gevalletje dat wél mogelijk was in een balletje maar niet in een reep. Voor een reep dus een technisch onmogelijke combinatie, voor chocoladeballetjes een grote kans. Ook puur-sinaasappel is een nieuwe smaak die we eindelijk hebben kunnen lanceren, daarvan weten we dat ‘ie erg gewild is.

Kortom: we zijn superblij met het resultaat en zijn héél benieuwd hoe de chocofans hierop zullen reageren.”

Wat is je favoriete smaak?

“Dat hangt echt van het moment af! Met een kopje koffie ‘s avonds zou ik kiezen voor triple chocolate, dat is driedubbel chocolade maar toch met verschillende laagjes. Voor een lekker snackmomentje ‘s middags zou ik dan weer kiezen voor s’mores.”

Wat heeft Tony’s nog meer in petto?

“Dat kan ik nog niet vertellen, maar we zitten niet stil! Hou het dus vooral in de gaten, we komen snel weer met nieuwe dingen.”

Hier scoor je de chocoladeballetjes van Tony’s

Benieuwd? Tony’s Lil’Bits zijn vanaf eind augustus en begin september o.a. te verkrijgen bij Jumbo, Albert Heijn, de Bijenkorf, Flink, Picnic en in Tony’s Super Store in Amsterdam of Tony’s online chocoshop.

Lil'Bits Tony's
Bron: Tony's Chocolonely

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.