Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 9 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Culy Test: paaseitjes in “gekke” smaken van Jamin (van pizza tot bubble tea)

In navolging van onze grote chocoladepaaseitjestest, waagde de Culy-redactie zich ook aan de meest bijzondere (of zeg maar gerust gekke) paasei-smaken van dit jaar. Van pizza tot Bossche bol: van sommige smaken dromen we nog steeds en van andere paaseitjes krijgen we geregeld nachtmerries…

Paaseitjes met een smaakje

Voor deze test maakten we een selectie van het paasei-aanbod van Jamin. Sommige smaken lagen al eerder in de winkel en andere maakten dit jaar hun debuut. Dat resulteerde in de volgende paaseitjes:

  1. Bubble Tea passievrucht
  2. Vlaflip
  3. Snoepbanaan
  4. Ginger Beer
  5. Bossche Bol
  6. Pizza
  7. Puddingbroodje

De criteria van de paaseitjes

Tsja, waar let je op tijdens het proeven van een vlaflip-eitje? Eigenlijk is er maar één antwoord nodig: is het lekker of niet? Alle eitjes worden blind getest; het testpanel weet dus vooraf niet welk paaseitje ze gaan proeven.

Culy Test: dit zijn de lekkerste chocolade paaseitjes uit de supermarkt

Paaseitjes met een smaakje van Jamin
Nancy van Batenburg voor Culy

1. Bubble tea passievrucht

In het roze aluminiumfolie zit een wit paaseitje verstopt. Passievrucht matcht over het algemeen goed met witte chocolade, dus dat belooft wat! Melvin: “Zo, die knalt even binnen. Wat een zoetigheid.” Aan de binnenkant zit een vloeibare vulling van passievrucht, maar de bubble tea lijkt in geen velden of wegen te bekennen. “Ik haal hier geen bubble tea uit. De vulling is helemaal glad gedraaid; ik had verwacht een soort van tapioca te vinden, maar helaas.”

2/5

2. Vlaflip

Dit eitje smaakt herkenbaar. Het is zoet, maar heeft ook een klein zuurtje. Het testpanel denkt eerst aan het puddingbroodje-ei, maar heeft bij de onthulling van de naam gelijk een ‘Oh, ja-momentje’. “Ik vind dit een leuk eitje. Hij is verrassend en heeft door het zuurtje bijna iets fris”, zegt Nancy. Melvin sluit zich daar bij aan: “Hij is niet te overweldigend en heeft een lekkere romigheid; ik zou deze wel aanraden.”

3.5/5

3. Snoepbanaan

De smaak van dit eitje verraadt zichzelf door de geur die het loslaat. Dit kan niet missen: dit is het snoepbanaaneitje. “Wat een ongelofelijk intense smaak is dit zeg, bah. Dit is niet mijn ding”, aldus Nancy. Melvin heeft meer waardering voor de smaak: “Het is echt zo’n typisch chemische banaansmaak, ik houd er wel van. Al begrijp ik wel dat sommigen dit paaseitje verschrikkelijk zullen vinden. Het is in ieder geval super herkenbaar.”

2,5/5

Paaseitjes met een smaakje van Jamin
Nancy van Batenburg voor Culy

4. Ginger Beer

Wat een heftigheid! Dit paaseitje ontploft als een bommetje in je mond. Alsof je op een stuk gember zit te kauwen dat in de chocolade is gedipt. “In het begin lijkt het mee te vallen, maar als de gember eenmaal los is, is er geen ontkomen meer aan. Dit vind ik de vieste tot nu toe”, zegt Nancy. Ook Melvin is geen fan van het ginger beer-eitje: “Deze smaak is zo overheersend dat ik niks anders meer proef dan gember.”

1.5/5

5. Bossche Bol

Hier kunnen we kort over zijn: dit is een winnaar. Nancy: “Eindelijk een eitje dat gewoon heel lekker is!” De eitjes zijn gevuld met een stevige slagroommousse die heerlijk combineert met de pure chocolade van het eitje. Doordat de vulling luchtig is, vallen de eitjes niet zwaar op de maag en zijn het echte door-eters. “Heel lekker, als hier een pot van op tafel staat, is die binnen een dag leeg; mijn favoriete paaseitje tot nu toe”, zegt Melvin.

5/5

6. Pizza

Van een hoogtepunt vallen we in een dieptepunt. Bij de pizzasmaak hadden we vooraf al onze bedenkingen en in de test kan dit ei het tegendeel niet bewijzen. Wat een ongekend vies ei is dit. Aan de binnenkant zit een vloeibare ‘kaassaus’ met daarin harde stukje ‘tomaat’ en oregano(?). “Bah, dit is heel erg vies, ik kan dit oprecht niet opeten”, zegt Melvin terwijl hij het eitje uitspuugt. Nancy: “Slecht idee, nog slechtere uitvoering.”

0/5

7. Puddingbroodje

Deze smaak doet een beetje denken aan iets wat we eerder hebben gehad. Het smaakt naar een soort gekke kruising tussen de vlaflip en de Bossche bol. Melvin: “Je proeft wederom de romigheid. Lekker, maar ik mis het broodjesgedeelte een beetje Dit is eigenlijk vooral een puddingeitje.” Nancy is minder enthousiast: “Dit vind ik helemaal niks, ik krijg hier nachtmerries van. Ik vind het een hele melige smaak hebben.”

2/5

Paaseitjes met een smaakje van Jamin
Nancy van Batenburg voor Culy

De lekkerste paaseitjes met een smaakje:

De Bossche Bol is de overduidelijk winnaar van deze test. De overige eitjes hebben de twijfelachtige eer om een krappe voldoende te halen.

Bossche Bol       Cijfer 5/5
Vlaflip                 Cijfer 3,5/5
Snoepbanaan    Cijfer 2,5/5

@culynl

Van pizza en snoepbanaantje tot vlaflip en ginger beer: ook dit jaar heeft Jamin weer paaseitjes in 50 verschillende smaakjes! Maar zijn die nou echt lekker? Culy test het voor je uit! 🍕🍌🍺 Ook benieuwd naar onze melkchocolade-paaseitjes test? Check het op Culy.nl! #culytestuit #paaseitjes #pasen #jamin

♬ 60s Group Sounds style that you can dance with a slapstick(1272972) – kodomosize creation

Meer Pasen en paaseitjes?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.