Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 6 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: chocolade-salami (het makkelijkste no-bake dessert ooit!)

Dit is een fantastisch recept om te maken met kinderen, tijdens de feestdagen of als traktatie: Italiaanse chocolade-salami. Zelf benoemen we dit dessert tot het makkelijkste no-bake dessert ooit, want dat is het ook echt!

Waarom is de chocolade-salami dan zo makkelijk? Je hoeft alleen de chocolade te smelten met boter, vervolgens lepel je er fijngehakte koekjes en noten doorheen en dan ben je eigenlijk al zo goed als klaar.

Het hakken van de koekjes en noten is natuurlijk een superleuke klus voor kinderen, evenals het roeren van de koekjes en noten door de vloeibare chocolade. Daarom vinden we dat deze chocolade-salami niet alleen een lekker recept is om zelf te maken tijdens de feestdagen of als lekkernij, maar ook een leuk recept is om met samen de kinderen bezig te zijn.

Chocolade-salami
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zelf chocolade-salami maken

  1. Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie of in de magnetron. Roer regelmatig tot het volledig gesmolten en glad is, hierdoor voorkom je ook dat de chocolade verbrandt.
  2. Verkruimel ondertussen de koekjes. Dit kun je doen in een keukenmachine, of stamp ze fijn in een plastic zak met een deegroller. Je kunt ze natuurlijk ook hakken met een mes. De noten kun je eventueel ook heel laten in de chocolade-salami, maar ook grof hakken met een mes.
  3. Haal de kom van het vuur zodra de chocolade en boter gesmolten zijn. Voeg melk, vanille-extract, zout en de koekjes en noten toe. Schep het geheel om en zorg dat alle ingrediënten zijn bedekt met chocolade.
  4. Leg een vel plasticfolie op een schoon werkblad. Schep het chocolademengsel op het bakpapier en vorm het tot een lange worst. Je kunt ook twee kleine chocolade salami’s maken.
  5. Wikkel de chocolade-salami strak in het folie en draai de uiteinden dicht als een snoepje en laat minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
  6. Haal de chocolade-salami uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Bestuif het met poedersuiker, zodat ‘ie echt lijkt op een salami. Snijd in plakjes en serveer.
Chocolade-salami
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer no-bake desserts:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.