Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Diner 9 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: ceviche van coquilles met munt en granaatappel

Ceviche is misschien wel het ideale voorgerecht: rauwe vis, gegaard in citrus is licht, fris en maakt je smaakpapillen goed wakker. Deze ceviche van coquilles met munt en granaatappel is perfect voor kerst.

We gebruiken een restje van de pompoenpuree uit de Culy Homemade kerst-toast als basis. Bereid de ceviche vlak voor je aan tafel gaat, dan blijven de coquilles het meest vers.

Per bordje heb je ongeveer vijf plakjes coquille nodig. Afhankelijk van de grootte van de coquilles, gebruik je er ongeveer anderhalf tot twee per persoon, die je in drie tot vier dunne plakjes snijdt.

Het recept

Maak eerst de dressing: pers twee sinaasappels uit boven een kom en meng met het citroensap.

Schil de overige sinaasappel en snijd ‘m in mooie partjes, die je weer in stukjes snijdt. Snijd de coquilles in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en zout. Leg ze even in de dressing.

Smeer nu een laagje pompoenpuree op een klein bordje. Leg de plakjes vis op de puree en sprenkel er nog wat van de dressing overheen.

Verdeel de sinaasappelpartjes, blaadjes munt en granaatappelpitjes over de vis. Besprenkel tot slot met wat olijfolie van goede kwaliteit.

Culy homemade ceviche coquilles

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.