Redactie
Redactie Inspiratie 5 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Binnenkort opent Sjefietshe: een ceviche pop-up restaurant

Ceviche lovers opgelet! In Amsterdam opent binnenkort Sjefietshe, een ceviche pop-up restaurant. Dat wordt smullen…

In het Juice & Salad Café in Amsterdam Oost (op de hoek van de Czaar peterstraat, met uitzicht op Brouwerij ‘t IJ) opent vanaf 5 augustus elke vrijdag en zaterdag het tijdelijke restaurant Sjefietshe.

Hier eet je ceviche met een Amsterdamse twist. Initiatiefnemer is Seger Abels, ook werkzaam voor Jaz Hotel Amsterdam.

Sjefietshe?!

Seger: “Ik ben dol op ceviche, maar zie het te weinig terug in de Amsterdamse horeca. Gelukkig heb ik van mijn moeder een wijze les geleerd: als je iets mist, ga het dan zelf oplossen. Oplossing: een ceviche pop-up bar!”

De ceviches zullen een combinatie zijn van mooie ingrediënten en allerlei toffe producten waar Seger in Amsterdam tegenaan loopt. Denk daarbij aan Jajem (Amsterdamse jenever) en de producten van Lepelboom (authentieke Amsterdams tafelzuur).

Sapjes en pickleback shots

Er wordt natuurlijk bier en frisse witte wijnen geschonken, maar aangeizen het restaurant in een Juice & Salad zit, komen er ook juices op de kaart. “Bij ons dus geen frisdrank, maar mooie sapjes. Deze gaan super goed samen met de vis. Maar zonder goede borrel geen leuke avond, dus er komt ook een Booze en Juice kaart.”

Ook leuk: de eigenaar gaat de pickleback shot opnieuw uitvinden. Geen whisky met augurkennat, maar Amsterdamse jenever met het sap van de Lepelboom tafelzuren.

En het interieur van de zaak? “Die zal clean en beetje Scandinavisch worden. Strakke wijnglazen zonder voet, kurken placemats en relatief simpele witte bordjes. Ceviche is namelijk een gerecht wat zelf de show kan stelen”, aldus Seger.

Sjefietshe
Alleen op vrijdag en zaterdag!
Van 19:00-00:00 (keuken open tot 22:30)
Oostenburgergracht 156 (in de Juice & Salad)
Reserveren niet mogelijk

Houd de Facebook-pagina in de gaten voor meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.