Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Nieuws 2 jun 2020

Er zijn nu postzegels met bitterballen (en terecht)

Dit is waarschijnlijk het sympathiekste nieuwtje dat je deze week gaat krijgen: er komen postzegels met bitterballen erop. Meteen een goed excuus om al je foodie-vrienden nog eens een kaartje te sturen.

Postzegelkenners wisten misschien al dat PostNL eerder dit jaar begon met een reeks postzegels met typisch Hollandse producten. Zo werden er eerder al postzegels met rookworst, wortel, hagelslag en tompouce gedrukt.

De bitterballenpostzegels – doe vooral inspiratie op voor je volgende rondje Scrabble – zijn de laatste in het rijtje.

Speciale envelop

Daarnaast heeft de Nederlandse Vereniging voor Posthandelaren ook nog eens een bijpassende eerstedagenvelop ontworpen. Dat is een envelop met een afstempeling van de eerste dag waarop de daarop geplakte postzegel geldig was: voer voor verzamelaars dus.

Of voer voor liefhebbers van snacks, want op de envelop staat de receptuur voor huisgemaakte bitterballen. Begin al maar te azen op dit collector’s item.

postzegels bitterballen
Oh ja: eerder dit jaar werden bitterballen trouwens officieel toegevoegd aan de lijst van immaterieel erfgoed (net als het broodje kaas in 2019). Als dat geen reden is om de bitterballenpostzegels in huis te halen, weten wij het ook niet meer.
De postzegels en de eerstedagenvelop zijn vanaf 15 juni beschikbaar via verkooppunten van PostNL en leden van de NVPH

Meer nieuwtjes?

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Er zijn nu postzegels met bitterballen (en terecht)
Sluiten