Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Bakkerij / Patisserie 2 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Boulangerie Oscar in Haarlem bakt zuurdesembrood en patisserie op z’n Frans

Af en toe botsen we op een bakkerijtje dat flink in de buurt komt van onze droomwereld. Met huisgemaakte amandelcroissantjes, kraakvers zuurdesembrood en lonkende tartelettes. Boulangerie Oscar is er zo ééntje, en daarmee ziet het ernaar uit dat de poort naar onze droomwereld zich gewoon in Haarlem bevindt.

Wat ons betreft, is er maar weinig dat kan tippen aan de charmes van een Franse bakkerij. In Parijs op elke hoek van de straat te vinden, hier in Nederland maar zelden écht zo charmant. Wil je toch in de buurt komen, ga dan naar Boulangerie Oscar in Haarlem.

Boulangerie Oscar in Haarlem
Bron: Facebook Boulangerie Oscar

Boulangerie Oscar

Wat we zo leuk vinden aan Boulangerie Oscar? Ten eerste de selectie van fijne ingrediënten, want buiten meel, water, huisgemaakte desem en zeezout uit de Guérande (romantischer dan dit wordt het niet) gaat er verder niets in de broden. Dat er geen vetstoffen en toevoegingen nodig zijn om knapperig brood op tafel te zetten, getuigt van vakmanschap. Én van geduld, want de fermentatie van het desembrood kan tot twee dagen duren.

Ten tweede de charmante sfeer die er in Boulangerie Oscar hangt. Werp je een blik in de open bakkerij, dan kun je het vakmanschap met eigen ogen waarnemen. De bakkers zijn er druk in de weer met het kneden van deeg, opkloppen van room en het rollen van croissantdeeg. Dat geeft de hele ervaring toch écht wel een meerwaarde.

Winkel Boulangerie Oscar
Facebook Boulangerie Oscar

Patisserie en belegde broodjes

En wie aan Franse bakkers denkt, denkt aan patisserie. Madeleines, pains aux chocolats, krentenbolletjes en appelbeignets, maar ook tartelettes gevuld met speculaas en rijkgevulde appeltaart. Boulangerie Oscar werkt met een wisselend aanbod, dus laat je vooral leiden door het aanbod van het moment.

Voor bedrijven in de omgeving van IJmuiden en Heemstede is er nog de optie om belegde broodjes te bestellen bij Oscar. Als je weet wat voor belegde broodjes dat zijn, dan wil je waarschijnlijk geen andere lunch meer. Homemade ciabatta’s met kaas of oer-Hollandse broodjes gezond, aan de knapperigheid van Oscars broodjes kan weinig tippen.

Tartelettes van Boulangerie Oscar
Bron: Facebook Boulangerie Oscar

Adres en openingstijden Boulangerie Oscar

Boulangerie Oscar opende recent de deuren in Haarlem, maar heeft ook vestigingen in IJmuiden en Hemstede. 

  • Grote Houtstraat 156, 2011 SX Haarlem (dinsdag t/m zaterdag: 7:00 – 18:00 uur; zondag: 7:00 – 16:00 uur)
  • Binnenweg 27, 2101 JA Heemstede (dinsdag t/m zaterdag: 8:00 – 17:00 uur; zondag: 8:00 – 14:00 uur)
  • Halkade 19, 1976 DC IJmuiden (dinsdag t/m zaterdag: 8:00 – 17:00 uur; zondag: 8:00 – 14:00 uur)

Meer hotspots in Haarlem?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.