Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Culinair nieuws 10 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Een cocktail met pizzasmaak? Deze bar maakt drankjes gebaseerd op gerechten

Geniet jij van cocktail-klassiekers als mojito, pina colada of een gin tonic? Wellicht zul je dan ook enthousiast worden van deze variant: een cocktail met pizzasmaak! Déze cocktailbar heeft een rits aan drankjes op de kaart staan die zijn gebaseerd op gerechten. Alsof je een pizza drinkt dus.

Geïnteresseerd? Dan zul je wel de Atlantische Oceaan moeten oversteken naar New York voor deze opvallende cocktailkaart, aldus onze collega’s van Metronieuws.

New Yorkers staan nu in de rij voor de mierzoete Suprême: een ronde (!) croissant

Beste bar van 2023

De cocktailbar/kip-tent bevindt zich in de Lower East Side van New York en draagt de naam Double Chicken Please. Onlangs heeft de horecazaak de nummer één positie van Noord-Amerika’s 50 Best Bars van 2023 ingenomen. Dat mag dus wat beloven.

In de achterkamer van de zaak wordt het pas écht funky. Elk drankje dat daar wordt geserveerd moet namelijk een drinkbare maaltijd voorstellen.

Op maaltijden geïnspireerde cocktails

De onderscheidingen werden afgelopen week bekend gemaakt, schrijft CNN. De leuke benadering van drankjes omvat op maaltijden geïnspireerde cocktails zoals de op whisky gebaseerde ‘Waldorf salade’ en de op rum gebaseerde ‘Mango Sticky Rice’.

Maar ook drankjes die geïnspireerd zijn op ‘French Toast’ (waarbij je wodka, geroosterde gerst, brioche, kokosmelk en ei met ahornsiroop drinkt) of Japanse ‘Cold Noodle’, die bestaat uit witte rum, ananas, komkommer, kokosnoot, limoen, sesamolie, staan op de kaart.

Cocktail met pizzasmaak

Dan is er natuurlijk nog de wonderlijk bizarre cocktail ‘Cold Pizza’, met de onwaarschijnlijke ingrediënten Parmigiano Reggiano, tequila, tomaat, basilicum, honing, eiwit en verbrande toast. Alsof je dus vloeibare pizza drinkt (of eet) met alcohol. Smullen!

De ‘gekste’ cocktailsmaak die we overigens zelf hebben bedacht, is deze roze regenboogcocktail met zure matten voor de Pride. Want met roze gin, zure regenboogmatten en frambozen creëer je de meest inclusieve cocktail van het jaar (en dat is lékker!).

Meer cocktails van Culy:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.