Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 7 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

A Beautiful Mess serveert de hele maand mujadara voor Beiroet

Wie de restaurants van A Beautiful Mess kent, weet dat de link met Beiroet niet ver te zoeken is. De menukaart is namelijk sterk beïnvloed door de Libanese keuken. Die liefde voor Libanon wordt deze maand extra in de verf gezet met een mooie actie om het onlangs zwaar getroffen Beiroet een hart onder de riem te stoppen.

Want dat Beirut momenteel een portie extra liefde kan gebruiken, zoveel is zeker. De explosie van 4 augustus berokkende veel leed aan de stad. A Beautiful Mess bedacht daarom een actie om geld in te zamelen: #mujadaraforbeirut.

#mujadaraforbeirut in A Beautiful Mess

Het concept is eenvoudig. De hele maand september serveert A Beautiful Mess (zowel in Amsterdam als in Arnhem) mujadara: een typisch Libanees gerecht. Het wordt gemaakt van linzen, rijst of bulgur met daar bovenop heel veel gekarameliseerde uien.

Op het gerecht bestaan verschillende varianten, maar kenmerkend voor die van A Beautiful Mess zijn de zoet gekaramelliseerde uien, de kruidenmengeling met kaneel, kardemom en kurkuma en de afwerking met dille-yoghurt en chili-knoflookboter. Perfecte herfstkost, denken wij.

De mujadara kost €10 en per verkocht bord gaat er €2,50 naar noodhulp in Beiroet.

Andere restaurants haken aan

Het mooie aan de actie is daarnaast dat ook andere restaurants in de stad aanhaken bij #mujadaraforbeirut. Vanaf 20 september zullen ook andere restaurants (zoals Scheepskameel en Entrepot) hun eigen versie van mujadara serveren. Op 30 september wordt de actie afgesloten met een mega-mujadara aan lange tafels en de bekendmaking van het eindbedrag.

Voor meer informatie over de actie en een volledige rijst van de deelnemende restaurants, check de website van #mujadaraforbeirut

Adres en openingstijden A Beautiful Mess

H.J.E. Wenckebachweg 48, 1096 AN Amsterdam en Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL Arnhem

Check de website voor de exacte openingstijden van de restaurants.

Mujadara for beiroet

Meer met de Libanese keuken?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.