Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Caribisch eten aan de Rotterdamse waterkant bij de Maaskantine

Rotterdam herken je aan een paar dingen: de Euromast, de Erasmusbrug én het water waar de brug overheen loopt. Een prachtige rivier met geweldig uitzicht, maar ook een onderschat stukje Rotterdam. Dat vonden ook Ruben Venema en Tjeerd Hendriks, die middenin de barre pandemie-tijden een gloednieuw restaurant openen aan datzelfde water: de Maaskantine in Rotterdam-Oost.

De Maaskantine is een overdekt buitenrestaurant aan de voet van de Maas. Een hotspot met de ultieme zomer vibes, die zelfs de meest druilerige dagen opfleuren!

Caribische gerechten

In de herfst denk je wat eten betreft al gauw aan stamppot, verwarmende soepjes en tosti’s, maar bij de Maaskantine is dat niet wat de culinaire klok slaat. Allerhande rum-cocktails en Cajun/Creoolse BBQ gerechten sieren de menukaart.

Waar je dan aan moet denken? Gamba’s, burgers en kip van de BBQ, maar ook vegan gerechten als gerookte aubergine met miso en jerk watermeloen (gerookte watermeloen met jerk marinade).

En dat is zeker niet alles, want er staan ook allerlei side dishes en snacks op de kaart die je zomerse hartje sneller doet kloppen. Denk aan sweet potato waffles en Louisiana crab cakes.

Waar wij extra benieuwd naar zijn? De Creoolse vis-bowl met zoete aardappel, mais en pittige worst. Je kunt kiezen uit een variant met crawfish (langoesten) of met clams & shells.

eten bij maaskantine in rotterdam
Bron: Maaskantine

Beachy vibes bij de Maaskantine in Rotterdam

Ruben en Tjeerd ken je wellicht al van hun andere twee Rotterdamse zaken By Jarmusch en WES. Met de Maaskantine willen ze een plek creëren waar je niet alleen lekker kunt eten, maar ook kunt genieten van de sferen van een beachclub (hallo poppin’ colors van het interieur!).

Maaskantine in rotterdam
Bron: Maaskantine

There’s more to come

Volgens de twee mannen was dit precies wat het rauwe Rotterdam nog miste, maar waar het wel de uitgelezen plek voor was. Hendriks: “De Maaskantine is net iets anders dan we gewend zijn in Rotterdam”.

En als je dacht dat het hierbij bleef, heb je het mis. Ook voor 2021 liggen de plannen al uitgewerkt op tafel. De stadse beachclub breidt volgend jaar uit met een dakterras en heus stadsstrand. Is het alweer zomer?

Adres Maaskantine

Je vindt de Maaskantine aan – shocking – de Maas aan de Plantagelaan 2 in Rotterdam.

Openingstijden: het restaurant is tot het einde van het jaar geopend van donderdag tot en met zondag van 15.00 tot 23.00 uur.

Meer restaurants in Rotterdam:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.