Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 1 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Tokootje in Schiebroek: voor de beste Surinaams-Aziatische gerechten

Sympathiek personeel, dampende kommen Saoto-soep en muurschilderingen in felle kleuren waar je blij van wordt: dát is Tokootje for foodies in Schiebroek. Een hotspot om te noteren op je lijstje en om gewoon lekker langs te gaan bij je volgende bezoek aan Rotterdam.

Tokootje for foodies: sympathiekste toko van Rotterdam

Tokootje for foodies zit net buiten het centrum van Rotterdam, in Schiebroek. De zaak is het kindje van stel Clive en Barbara, wiens liefde voor eten zó groot was dat ze niet anders konden dan een eigen zaak beginnen.

Wat begon als een afhaalconcept, is uiteindelijk getransformeerd naar een fysieke plek. Het werd een plek waar de Surinaams/Aziatische culinaire geschiedenis in ere wordt gehouden en waarbij het eten niet alleen je lichaam maar ook je ziel voedt.

Van Saoto tot cassave stengels

De menukaart wordt omschreven als Surinam-Indo Home Food. Concreet betekent dat: nasi en bami kip, saoto– of Indische baksosoep, Surinaamse kippastei, broodje bakkeljauw of tjauw min kip.

Daarnaast staat er ook een toffe rits snackies op de kaart, die je kan meenemen voor thuis. Cassave knibbels, knapperige rempeyek, bananen chippies. Wij denken: sla een voorraadje voor een leger in en plof op de bank met Netflix. Zo kom je de herfst wel door.

Adres en openingstijden Tokootje for foodies

Peppelweg 112 a
3053 GS Rotterdam

Tokootje for foodies is geopend van dinsdag tem zondag. Check de website voor de actuele openingstijden. 

Meer hotspots in Rotterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.