Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 27 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

5 vragen aan Lynn van de Vorst: ‘Lekker freestylen met ingrediënten die ik in huis heb: gelukkiger kun je mij niet maken’

In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur voor aan… Lynn van de Vorst.

5 vragen aan Lynn van de Vorst

Instagram-foodfluencer Lynn van de Vorst is de koningin van praktische recepten die je meteen wil maken. Haar gerechten zijn toegankelijk en ongecompliceerd, maar altijd bourgondisch en hoog op smaak. Of je haar nou vraagt om iets te koken met wat er nog in haar koelkast ligt of om een etentje voor vrienden in elkaar te draaien: ze weet het altijd easy & effortless te maken.

Sinds kort kun je Lynn zien in het programma Streetfood op Njam.tv én ze leverde net haar eerste kookboek af: Met Lynn de keuken in. Tijd voor een culinair vragenvuur!

1. Waar heb je leren koken?

Lynn: “In eerste instantie thuis vanaf de bank, want wij keken thuis vroeger non-stop kooktelevisie. Alle opgedane kennis van Nigella, Jamie en Rudolph heb ik vervolgens toegepast in de keuken. Van kooktelevisie leerde ik niet alleen hoe je een gerecht klaarmaakt, maar bijvoorbeeld ook hoe je een ui snippert, dat je paddenstoelen niet snijdt maar uit elkaar trekt en hoe je een beslag of saus uit de schift haalt.”

 2. Waar heb je in je leven het beste gegeten?

“Oeh! Zuid-Afrika en Sicilië waren twee culinaire hoogtepunten. Al eet ik in Amsterdam ook op zoveel plekken gruwelijk lekker. Bij Kaagman & Kortekaas, Choux en Restaurant De Kas ga ik dansend naar buiten.”

3. Wat is je succesvolste recept?

“Ik heb een hele lekkere geroosterde aardappelsalade waarvan ik weet dat ‘ie bij veel mensen in het repertoire zit.”

4. Welke culinaire ontdekking heb je laatst gedaan in de keuken?

Culinaire ontdekkingen ontstaan altijd als ik ga ‘koken uit mijn koelkast’: lekker freestylen met ingrediënten die ik in huis heb. Gelukkiger kun je mij niet maken en vaak komen daar de lekkerste recepten uit voort.

Ik heb er in mijn kookboek een hoofdstuk aan gewijd. Ik deed een rondje voorraadkast/koelkast en sprokkelde pastavellen, tomaat uit blik, aubergines, ‘nduja, mozzarella, Parmezaanse kaas en basilicum bij elkaar. Daar kwam me toch een lekkere lasagne uit voort. Ik heb ‘m in een maand tijd al vijf keer gemaakt. Het recept staat op mijn Instagram.”

5. Wat is je gekste eetgewoonte?

“Ik kan niet zonder late night snack te hebben gegeten gaan slapen. Elke avond rond 22u gaat de koelkastdeur open en zoek ik naar iets lekkers. De ene keer maak ik een broodje met kaas, mayonaise en augurk. De andere keer vind ik een stuk cake dat ik nog over heb. Van november tot en met maart staat mijn late night snack vast: warme chocolademelk met zelfgeklopte slagroom.”

BONUS: Wie moet deze rubriek volgende keer beantwoorden?

“Ghislaine! (veggilaine).”

Lynn van de Vorst kookboek
Carrera Culinair

Met Lynn de keuken in van Lynn van de Vorst (Carrera Culinair) is nu te koop voor 29,99 euro.

Meer uit deze rubriek:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.