Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 2 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt… de Lindenhoff maaltijdbox

Elke dag weer hangt die vraag ons boven het hoofd: wat eten we vandaag? Maaltijdboxen kunnen dan een uitkomst zijn. De vraag is alleen: zijn ze ook lekker? Want worden wij als doorgewinterde foodies blij van zo’n kant-en-klaar weekmenu? Daar kunnen we nu volmondig ja op antwoorden, dankzij de maaltijdbox van Lindenhoff.

Het wel en wee van de maaltijdbox

Maaltijdboxen zijn populair en we snappen wel waarom. Je hoeft er niet over na te denken, de ingrediënten worden thuis geleverd dus je hoeft geen boodschappen te doen. En ‘s avonds sta jij in de keuken gewoon een recept op te volgen dat als het goed is ook nog een beetje makkelijk en snel is.

Er was alleen nog niet zo’n maaltijdbox voor échte foodies. Je weet wel: mensen die ook heus wel graag makkelijk en snel een maaltijd op tafel willen zetten, maar die dat wel willen kunnen verenigen met een hartstochtelijke liefde voor lekker eten. Écht lekker eten.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Lindenhoff maaltijdbox

Lindenhoff is precies in dat gat gesprongen. Deze boerderij in Baambrugge staat al jaren bekend als hét adresje voor prachtige seizoensproducten en is leverancier voor allerlei (top)restaurants. Zij lanceren nu een maaltijdbox die je zelf kunt samenstellen met chefwaardige ingrediënten.

Zo werkt het: elke week kun je kiezen uit acht verschillende gerechten waarmee je vlees, vis en vega kunt afwisselen. De boxen zijn er voor 2 of 4 personen en je kunt kiezen of je drie of vier gerechten wil gaan bereiden.

De moeilijkheidsgraad, bereidingstijd en ingrediëntenlijst staan bij elk gerecht aangegeven, zodat je zelf kunt inschatten of het binnen je schema past. Is er een erg drukke week op komst, dan kies je misschien voor simpele pasta’s, een pizza (met kant-en-klare pizzabodems) of een stamppotje. En in het weekend wil je misschien juist best wel iets meer worden uitgedaagd in de keuken, bijvoorbeeld door zelf verse friet te bakken, of een hele vis op tafel te zetten.

Wil je liever helemaal geen keuzestress, dan kun je ook met één druk op de knop voor het kant-en-klare weekmenu gaan, uitgekozen door Lindenhoff.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Culy ontdekt… de Lindenhoff maaltijdbox

Wij probeerden eens een weekje zo’n maaltijdbox van Lindenhoff en werden positief verrast. De box wordt door heel Nederland gekoeld thuisbezorgd en alles is goed verpakt. De recepten staan uitgeschreven op receptkaartjes, waarop ook telkens is aangegeven welke producten uit de voorraadkast je nodig hebt (dit staat trouwens ook al op de site bij de gerechten die je uitkiest).

Ook zijn we verrast door de creativiteit van de gerechten. Ze zijn simpel om te bereiden, maar culinair genoeg voor de doorgewinterde foodie. Een gerecht als heilbot met gesmoorde prei en dille-olie bijvoorbeeld, is heel makkelijk om te maken (en snel!) en toch staat er een restaurantwaardig gerecht op tafel. Ook leuk dat je zo weer op ideeën komt: bijvoorbeeld om eens gesmoorde prei of dille-olie te maken (een kwestie van de staafmixer gebruiken).

Ook de rode bietenravioli met salieboter staat binnen een wip op tafel. En zulke mooie, verse pasta kun je in de supermarkt natuurlijk niet vinden.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Hele vis en spareribs

Een gerecht als de hele dorade uit de oven (met venkel, tomaat en smashed krieltjes) lijkt voor veel mensen misschien wat meer intimiderend. Toch is ook dit recept belachelijk eenvoudig en goed te behappen. Je koopt als consument misschien niet zo snel een hele vis – zeker niet voor door de week – maar op deze manier een hele vis klaarmaken, wordt zo kinderlijk eenvoudig.

Hetzelfde geldt voor de spareribs: niet voor niets aangegeven als een ‘weekendgerecht’ en dat komt vooral doordat de bereidingstijd wat langer is (de spareribs moeten 40 minuten in de oven) en doordat je voor dit recept zelf verse friet maakt. Mocht je al een wegtrekker krijgen bij het idee om te moeten frituren, weet dan dat op het receptkaartje ook staat uitgelegd hoe je de verse friet bereidt in een Airfryer of in de oven. En geloof ons bovendien als we zeggen dat de spareribs van Lindenhoff fántastisch zijn (heerlijk vet, in de beste zin van het woord).

Hele dorade
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Enfin

Resumé: de Lindenhoff maaltijdbox is naar ons idee de ideale maaltijdbox voor mensen die houden van mooie producten en die graag naar delicatessenwinkels gaan. Lautrec knoflook, Sorrento citroenen, brood van bakkerij As in Amsterdam, fantastisch zoete tomaatjes: het is al een feestje om de box uit te pakken.

Een ander groot voordeel van de maaltijdbox vinden we dat je niet vast zit aan een abonnement: je kunt de box gewoon online bestellen wanneer het jou uitkomt. No strings attached. Perfect als je een week aan voelt komen waarin je wel wat hulp in de keuken kunt gebruiken…

De Lindenhoff maaltijdbox is er vanaf € 54,95 voor drie gerechten voor twee personen (verzendkosten zijn € 4,95). Je kunt de Lindenhoff maaltijdbox online samenstellen en bestellen. 

Heilbot met gesmoorde prei en dille-olie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.