Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 10 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

In geheim restaurant Graphite* in Amsterdam draait alles om de beleving

Een geheim restaurant, hoe tof klinkt dat? Alsof uit eten gaan van zichzelf nog niet prikkelend genoeg is, zijn er dus ook  geheime restaurants. En daarbij krijg je – naast goed eten – een extra portie geheimzinnigheid geserveerd, wat alles nog net een tikkeltje beter maakt. Graphite* in Amsterdam is er zo één.

Graphite promoot zichzelf als een speak easy restaurant. Die term is overgewaaid uit de jaren 1920 in de VS, een periode waarin alcohol geheel werd verboden. Al gauw ontstonden er toen geheime locaties waar mensen toch illegaal alcohol konden drinken.

Dat laatste is natuurlijk al lang niet meer aan de orde, maar dat speak easy concept leverde wél inspiratie voor hedendaagse geheime restaurants. You get the idea?

bediening bij restaurant Graphite
Bron: Facebook Graphite Amsterdam

De beleving bij Graphite Amsterdam

Je snapt dat de beleving bij een geheim restaurant iets speciaals is. Na je reservering van een tafel ontvang je een QR-code waarmee je het restaurant kan binnenkomen. Verwacht trouwens niet dat dat vanzelf zal gaan, in een zijstraatje van’t Rembrandtplein zoek je zelf maar uit waar die toegangsscanner verstopt zit.

Eenmaal binnen is het een kwestie van je laten leiden door de service die team Graphite voor je in petto heeft. Per avond ontvangt het restaurant slechts twintig gasten. Met een chique decor en een warme bediening weet je dat het hier niet alleen om eten draait, al is dat laatste óók gewoon nog eens fantastisch goed.

gerecht van restaurant Graphite
Bron: Facebook Graphite Amsterdam

Het eten bij Graphite Amsterdam

Het eten wordt bereid door Peter Gast, die je misschien kent van sterrenrestaurant ‘t Schulten Hues. Door de sluiting van ‘t Schulten Hues kwam ruimte vrij voor een nieuw concept, en dat is waar Graphite om de hoek kwam kijken.

Bij Graphite kan je nog steeds eten van hoge kwaliteit verwachten. Ga je voor the real experience, neem dan het Diamond Tasting menu; bestaande uit 15 gangen. De gerechten zijn één voor één creatief met een eigenzinnige twist. Denk: kreeft met gekarameliseerde ui, codium en schuim van mosselkerrie of varkenswang met daslook, ananas en kool.

Liever à la carte? Kan ook. Met opties van het land, uit de zee of vega is er voor ieder wel wat wils. De prijzen voor zo’n gerecht liggen tussen de €21 en de €30.

gerecht van restaurant Graphite
Bron: Facebook Graphite Amsterdam

Adres en openingstijden Graphite

Wil je erheen, boek dan een tafel via de website.

Paardenstraat 15III
1017 CX Amsterdam

Graphite is geopend van dinsdag tot zaterdag voor diner. 

Meer mysterieuze hotspots

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.