Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 30 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Wow: er zijn nu gekleurde hamburgerbroodjes mét groente

Het is een dikke vette trend aan het worden om groente te (ver)stoppen in tal van producten (of bijvoorbeeld in je ontbijt!). Nieuw zijn de gekleurde hamburgerbroodjes van No Fairytales, verkrijgbaar in twee smaken: paprika-chili en tomaat-knoflook-ui. Ideaal voor een burger met meer veggies én een extra kleuraccent.

Trend: verstopte groente

Ze zijn er al een tijdje: gekleurde wraps met groenten en gekleurde pizzabodems met groenten verstopt in de bodem. Een lekkere en gezonde trend, want aan veggies kun je je gerust het schompes eten. Supermarktketen Albert Heijn heeft nu zelfs gekleurde pitabroodjes met groente (spinazie, biet, bloemkool en paprika) en roze en oranje boterhammen in de schappen liggen.

Een goede zaak, vinden wij. Je krijgt er immers meer groente en meer vezels door binnen. En zo’n gekleurde wrap of pizzabodem smaakt ook nog eens prima. En de kleur? Da’s een extra bonus (en een manier om kinderen meer groenten te laten eten).

Gekleurde hamburgerbroodjes met groenten

Gekleurde hamburgerbroodjes

Startup No Fairytales lanceerde twee jaar geleden als eerste bedrijf ter wereld groentetortilla’s met 45% groenten. Nieuw zijn hun hamburgerbroodjes. Daarin vind je 33% groente en heel veel vezels. De hamburgerbollen zijn er in twee smaken: pittige paprika-chili en tomaat-knoflook-ui, voor 80% gemaakt met resttomaten uit Nederland. Met die smaken zijn het de ideale broodjes voor een hamburger van de barbecue.

Da’s nog niet alles: No Fairytales bakt namelijk ook zoete broodjes. Hun ‘verwenbol’ is de traditionele anijsbol (ook wel bekend als Krollen), maar dan in een nieuw jasje. Dat houdt in dat de bol de smaak wortel-anijs heeft gekregen. Het broodje moet een alternatief voor de bekende krentenbol worden.

Wortel-anijsbol / verwenbol

Waar koop je ze?

Het is de missie van No Fairytales om mensen op een vrolijke manier meer groente te laten eten. Zo dragen ze bij aan de strijd tegen obesitas en overgewicht in de wereld.

De zoete verwenbollen in wortel-anijs (€ 2,19) en de hartige hamburgerbollen in paprika-chili en tomaat-knoflook-ui (€ 2,29) zijn vanaf nú te koop bij Albert Heijn.

Nog meer groenten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.