Culy
Culy Inspiratie 17 april 2017

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 16

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

1. Het nieuwste broodbeleg: Hagelpasta. Een combi van chocoladepasta én crispy hagelslag – en dat in één pot. Het begon allemaal met een weddenschap met kleinzoons die beweerden dat het opa Henk nooit zou lukken om dat te realiseren. Maar het lukte: opa Henk ontwikkelde het product samen met Yvon Strooker van delicatessenzaak La Culina uit Putten.

Een flinke pot pasta kost € 5,98. Kopen kan online via deze site.

2. Geweldige wijnglazen van Libbey uit de Speakeasy collectie. Wat een feestje! Je koopt ze onder andere bij De Bijenkorf.

3. Mais- of bloemtortilla’s: we kennen ze allemaal. Maar nu is er wat nieuws, onder de naam No Fairytales: bieten- en worteltortilla’s. In elke tortilla zit 45 procent groenten, heel veel vezels en 30 procent minder calorieën dan de bekende bloemtortilla. En dit Nederlandse product bestaat nergens anders in de wereld!

Bedenker Bernadette Kooijman zegde zelfs haar baan op om dit product te ontwikkelen. Bernadette: “Ik zou graag een nog ​​groter verschil te maken in het bestrijden van obesitas. Via fastfoodketens. Dat klinkt raar, maar het is mijn grote droom om mijn producten bereikbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek, on zo maximale impact te hebben.”

No Fairytales wortel en bieten tortilla’s liggen in het koelvers-schap van de Albert Heijn, Deen en Jumbo. Wij hebben de tortilla’s geproefd en zijn groot fan!

4. Bij de fijne webshop To Dry For webshopkoop je fantastische theedoeken. Zoals dit exemplaar met bekende cocktails erop. Dit is toch een feestje in je keuken?! Check gauw de .

5. Vanuit Amsterdam opende YAYA Kombucha pas geleden een kombuchabrouwerij. Kombucha is een gefermenteerd drankje op basis van thee, dat al jaren een hit is in Amerika. En nu is het te koop én te drinken in de horeca, voornamelijk binnen de Randstad.

Kombucha kan gedronken worden als alternatief voor frisdrank. Het drankje is gemaakt van 100% biologische en natuurlijke ingrediënten. En er zijn vier smaken: Original, Ginger, Pineapple Hibiscus en Blueberry Peppermint. Houd de website in de gaten voor verkooppunten!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 16
Sluiten