Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 24 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Kakelverse sla en rucola: je kunt nu levende bladgroenten kopen bij Marqt

De wasabi rucola, postelein, Chinese broccoli, snijbiet en sla bij Marqt komen niet voorverpakt in een plastic zakje of bakje. De eetwinkel biedt vanaf deze week namelijk levende bladgroenten aan. Hun plantjes hangen dus met kluit en al in het schap, wat betekent dat je ze thuis langer vers houdt.

Levende bladgroenten

Hoe werkt dat dan precies? Marqt maakt gebruik van een innovatief teeltconcept van Urban Ponics. Daarbij kunnen planten op verticale wijze worden geteeld. Ideaal voor de stad en ruimten met weinig licht.

Bestrijdingsmiddelen zijn daardoor helemaal niet nodig en er wordt ook nog eens 95% water mee uitgespaard ten opzichte van traditionele teeltmethoden. Hats!

Levende bladgroenten bij Marqt

Tegen voedselverspilling

De plantjes hangen in verticale teeltkolommen met uitsparingen, waardoor het lijkt alsof ze in de lucht groeien. Je koopt ze dus met wortel en al, wat ervoor zorgt dat ze langer vers blijven.

De eetwinkel hoopt hiermee voedselverspilling te voorkomen. Ook is de milieu-impact van de teelt van deze bladgroenten minimaal. De levende bladgroenten (wasabi rucola, postelein, Chinese broccoli, snijbiet en sla) zijn vanaf deze week te koop bij de winkels van Marqt.

Ook interessant:

7 tips om duurzamer te koken en eten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.