Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 7 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Roomijs met croissant, de beste vegan bacon en meer nieuwe producten van de afgelopen week

Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Elke maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwe vondsten met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties.

Vandaag: het nieuwe croissant-ijs van Crisp, de dames van Mixblik, MamasChai, vegan bacon van La Vie en Pierre Hermé werkt samen met Nespresso.

5 nieuwe producten van week 45

1. Croissant-ijs van Crisp

Na het croissantijsje van Fort Negen besloot ook Crisp dat roomijs en croissant een gouden duo zijn. Sowieso hebben de (afbak)croissantjes van de supermarktapp veel fans en de kans is groot dat ook het nieuwe limited edition roomijs met croissant van Crisp veelvuldig in het virtuele winkelmandje gesmeten gaat worden.

De ijssmaak is gemaakt met biologisch vanille-ijs en verkruimelde stukjes van die befaamde croissant. Daar gingen ook nog chocolate chips, een snuf zeezout en crunchy karamel-feuilletine doorheen.

Zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij Crisp

Croissantijs Crisp
bron: Crisp

2. Mixblik

Een sociale onderneming steunen én lekker eten? Soms komen dingen op een mooie manier samen. Mixblik is zo’n Rotterdams initiatief van Esther en Iris dat 20 vrouwen steunt die pas kort in Nederland verblijven. Zij maken in de conservenfabriek goddelijke gerechten uit hun land van herkomst. Denk aan Eritrese silsi, linzenstoof met Oost-Afrikaanse kruiden en humus met gepofte knoflook.

Mixblik stopt het allemaal in een blikje, terwijl ze de vrouwen een interne opleiding bieden en helpen met de Nederlandse taal.

Op iedere wikkel vind je de persoonlijke verhalen van de vrouwen achter een QR-code. Bovendien zijn de blikken zijn 100% recyclebaar, lichtgewicht en jarenlang houdbaar dankzij natuurlijke conservering.

Je koopt ze via mixblik.nl.

Mixblik
Bron: Mixblik

3. Vegan bacon van La Vie

We weten wat je denkt – dat dachten wij ook – wéér een nieuwe vleesvervanger? Maar we vallen maar meteen met de deur in huis: die van La Vie is de beste plantaardige bacon die we hebben geproefd. Hij is zelfs zo goed, dat we beslist vaker naar deze veganistische variant zullen grijpen, dan naar echte bacon.

Er zijn twee varianten: spekjes en plakken. Vooral van die vegan plakjes bacon zijn we onder de indruk (nog nooit zo gezien): ze zien er een beetje uit zoals een kind bacon zou tekenen, maar ze ruiken naar bacon, smaken naar bacon en na het bakken loopt het vet er zelfs precies zo af als bij echte bacon. Ze zijn ook zo knapperig als bacon, hebben geen rare bijsmaak én geven dezelfde satisfaction als een plakje bacon. Ja: dat durven we zo te stellen. Snap je nu ons enthousiasme?

Ook de spekjes lijken verbazingwekkend op echte spekjes. Beide producten hebben wel toevoeging van een flinke scheut olie nodig in de pan (ze zijn ook een stuk zachter en neigen naar uit elkaar vallen, voorzichtig bakken dus), smaken iets nootachtiger en zijn minder zout. Je kan dus nog een klein snufje zout toevoegen als je dat lekker vindt. Wij zijn in elk geval fan – maar dat was vast al duidelijk…

La Vie is te koop bij Jumbo en AH. 

La Vie vegan bacon en vegan spekjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. Pierre Hermé x Nespresso

Speciaal voor de feestdagen heeft Nespresso de krachten gebundeld met meesterpatissier Pierre Hermé (die van de fantastische macarons en de ispahan). Uit de samenwerking ontstonden feestelijke koffiecapsules (in de smaken Original, Noisette & Framboise), patisserie (chocoladetabletten en shortbreadkoekjes) en een travelmug. Alvast voor op je verlanglijstje.

De  Nespresso x Pierre Hermé-collectie is nu zowel online als in de Nespresso Boutiques verkrijgbaar. 

Nespresso Pierre Hermé
Bron: Nespresso

5. MamasChai: vegan ready to drink chai masala

De herfst en winter zijn voor ons niet compleet zonder chai. Zo staat er gedurende die maanden altijd een fles chai extract in de koelkast. Is zelf maken geen optie, dan is er nu wel een héle fijne ready to drink chai uit een pak, van MamasChai. Het recept is authentiek Indiaas, en de masala chai is volledig vegan door gebruik van amandelmelk. Ook bevat het 60 tot 80 procent minder suiker dan een chai latte.

MamasChai wordt gerund door de zussen Leonie en Kirsten. Leonie ontdekte het in India, toen ze de familie van haar half-Indiase man bezocht. Terug in Nederland stak ze haar zus aan met het idee en samen ontwikkelden ze hun ultieme vegan masala chai recept.

MamasChai is te koop via Landmarkt en Gorillas. 

MamasChai
Bron: MamasChai

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.