Emmo de Bie
Emmo de Bie Culinair nieuws 7 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Vanaf vandaag op Netflix: Chef’s Table Pizza!

Wie kent de Emmy-genomineerde serie Chef’s Table niet? In deze Netflix serie geven chefs van de beste restaurants ter wereld een kijkje in hun keuken en werkwijze. Na zes reguliere seizoenen en twee spin-offs (Chef’s Table: France en Chef’s Table: BBQ) draait Chef’s Table: Pizza zoals de naam al onthult om één van de populairste gerechten ter wereld: pizza! Een must-see voor elke pizza liefhebber. En zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van pizza?

De wereld rond

Unieke smaakcombinaties, bijzondere ingrediënten en persoonlijke verhalen rondom pizza is waar het in Chef’s Table: Pizza om draait. Zes gerenommeerde chef-koks doen een boekje open over hun originele en creatieve wijzen voor het bereiden van pizza. De Italiaanse Gabriele Bonci (Bonci, Rome) en Franco Pepe (Pepe in Grani, Caiazzo) verheffen met de beste regionale ingrediënten en bereidingswijzen traditionele Italiaanse pizza’s tot culinaire hoogstandjes.

Niet alleen Italiaanse pizza-chefs komen aan bod. Chris Bianco (Pizzeria Bianco, Phoenix) bereidt prijswinnende traditionele Italiaans-Amerikaanse pizza’s, terwijl de pizza’s van Ann Kim (Pizzeria Lola, Minneapolis) zijn geïnspireerd door haar Koreaanse afkomst. Sarah Minnick (Lovely’s Fifty Fifty, Portland) creëert unieke en verassende smaakcombinaties waarbij regionale seizoens-ingrediënten centraal staan.

De meest opvallende chef is misschien wel de Japanse Yashihiro Imai (Monk, Kyoto), die het bereiden van zijn Oosters/Japans geïnspireerde pizza’s beschouwt als een vorm van Zen-boeddhistische meditatie.

“Pizza is een kunstvorm. Pizza is belangrijk”

In lijn met de eerdere seizoenen en spin-offs van Chef’s Table laat de nieuwste trailer zien dat Chef’s Table: Pizza niet alleen gaat om de gerechten, maar ook de levensverhalen van de chefs. Zo vertelt de Koreaans-Amerikaanse Ann Kim hoe zij met haar pizza’s meer representatie wil voor de Aziatisch-Amerikaanse cultuur.

In de afleveringen van Chris Bianco en Gabriele Bonci geeft de serie ook een beeld van de mogelijke schaduwzijde van alle roem en druk van het runnen van een sterrentent. Al met al staan de verhalen en de vele verschillende pizza’s in deze serie centraal.

Alle zes afleveringen Chef’s Table: Pizza zijn vanaf vandaag te streamen op Netflix. Wij zijn al begonnen met bingen!

> Inmiddels ook zo’n zin in pizza gekregen? Met deze 14 tips til je jouw zelfgemaakte pizza naar een hoger niveau.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.