Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Restaurants 15 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Bij Restaurant Vermeer* wordt de kaart bepaald door de seizoenen van het jaar

Een paar maanden geleden schreven we over Roomservice at Olof’s; deze tijdelijke pop-up verving restaurant Vermeer.

Het tijdelijke restaurant van sterrenchef Chris Naylor in de Sint Olofskapel op de Zeedijk in Amsterdam is inmiddels is gesloten. Met een goede reden…

Het NH hotel waar restaurant Vermeer deel van uitmaakt werd namelijk verbouwd. Die verbouwing is nu voorbij en het nieuwe Vermeer opende onlangs voor het eerst de deuren. Culy’s Joyce nam een kijkje.

Tekst en foto’s: Joyce Bielderman

Het moet gezegd: Vermeer* is onherkenbaar veranderd. Althans… dat geldt voor het ultrahippe interieur. Met de kaart wil Chris Naylor juist op dezelfde voet verder. De sterrenchef wil blijven koken met meer groenten en minder vlees/vis. Toch is ook het menu aangepast.

Een vast menu

Restaurant Vermeer* heeft vanaf nu een vast menu. Als gast geef je aan hoeveel gangen je wil eten, de keuken doet de rest. De kaart wordt bepaald door de seizoenen, je kiest aan de hand van de beschikbaarheid van de producten. Sterker nog: precies dát is de kaart!

De bediening zal een suggestie doen voor het menu. Ze vertellen welke gerechten met de producten worden gemaakt. En zij kiezen dus wat geschikt is voor vier, vijf of zes gangen. Maar zie je iets staan wat je per se wilt proeven? Dan kun je dat (natuurlijk) aangeven.

De prijs: een viergangenmenu kost straks 65 euro, vijf gangen 75 euro en zes gangen kost 85 euro.

Anders en toch (ook) hetzelfde

Wat je kunt verwachten, hangt dus af van wanneer je reserveert. De seizoenen veranderen immers en dat doet het aanbod ook. We kunnen je wel vertellen wat wij aten…

Wortel met ras-el-hanout en zwarte peper (amuse)

Makreel met appel, klaverzuring en komkommer

Witlof met kabeljauw

Je ziet het; sommige bordjes bevatten alleen maar groente en andere ook best wel wat vis (aan vlees doen ze trouwens ook). Volgens Chris Naylor precies zoals hij het bedoeld heeft. “Wij zijn er weer klaar voor de focus te vestigen op koken op niveau (één ster). Eten van nu in een setting van nu. Ik heb er zin in!”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.