Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 30 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Bajes Beach Club: nieuw stadsstrand binnen de gevangenismuren

Naar het strand gaan in een voormalig gevangenisgebouw: het is één van de geweldige initiatieven die ontkiemd zijn uit de coronacrisis. Want om hun restaurant helemaal corona-proof te maken, heeft A Beautiful Mess de binnenplaats van de voormalige Bijlmerbajes omgetoverd tot een zomerse Bajes Beach Club. Het is nu een plek waar je terecht kunt om te borrelen of voor één van de gerechten, bedacht door Merijn Tol.

Je leest het dus: de Bijlmer is deze zomer the place to be voor je #staycation.

Bajes Beach Club van A Beautiful Mess
Bron: Bajes Beach Club

Bijzondere locatie

Hoewel Amsterdam verschillende toffe stadsstrandjes kent, is de Bajes Beach Club mogelijk toch wel één van de meest bijzondere. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat het strandje gebouwd is te midden van de oude gevangenis.

En dat is écht heel goed uitgedraaid tot een zomerse oase met strandhutjes, loungebankjes en strandstoeltjes. Je kunt trouwens op voorhand zo’n strandhutje reserveren zodat je zeker bent van je plek. Helemaal corona-proof en vooral érg handig!

Arabische gerechten van Merijn Tol

Zo’n fijne plek, dat vraagt natuurlijk om een fijne menukaart. Maak je daar maar geen zorgen om, want de kaart is bedacht door Merijn Tol (van onder meer SOUQ).

De gerechten zijn geheel in lijn met wat we van haar gewend zijn: Arabisch-mediterraans dus. Denk: tomatengazpacho met granaatappelmelasse, manouche, labneh met granaatappelpitjes, homemade groene falafel, chicken shawarma enzovoort.

BBQ menu (meat & vega(n))

Ook leuk: naast bovenstaande gerechten die je à la carte kunt bestellen, biedt de Bajes Beach Club ook een afzonderlijk BBQ-menu aan. Voor € 27,50 per persoon krijg je een eigen barbecueset en een keur aan gerechtjes: zowel om zelf te grillen als lekkere side dishes en dips.

Bij dit BBQ Do It Your Own-concept heb je de keuze tussen Meat & Chicken of Vega/Vegan. Bij de optie met vlees krijg je onder meer kofte met lamsvlees en gemarineerde kipspiesjes. Bij de vega(n) optie worden de vleesgerechten vervangen door onder meer bloemkoolspiesjes en aubergine met amandel en tahini.

The Refugee Company

Wat het project nog mooier maakt is dat de Bajes Beach Club onderdeel is van the Refugee Company: een organisatie die mensen met een vluchtelingenachtergrond de kans biedt om te reïntegreren in de maatschappij.

Het merendeel van de medewerkers op het stadsstrand heeft dan ook een vluchtelingenachtergrond, net als bij restaurant A Beautiful Mess.

Adres en openingstijden Bajes Beach Club

De Bajes Beach Club zit op dezelfde plek als het restaurant A Beautiful Mess in de oude Bijlmerbajes:

H.J.E. Wenckebachweg 48, 1096AN Amsterdam

Bajes Beach Club is tot eind september geopend van woensdag t/m zondag van 12:00 tot 23:00 uur. 

Meer zomeren?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.