Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 30 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Met dit bier steun je muzikanten in crisistijd (en krijg je een mini concert)

Het is voor de meeste muzikanten in ‘normale’ tijden al best moeilijk om een behoorlijke boterham te verdienen. Tel daar een crisis bij op en je hebt de poppen aan het dansen. Maar we kunnen ze redden, die freelance muzikanten in Nederland. Hoe? Door bier te drinken.

De Hoge Noot: voor als de nood hoog is

Brouwerij de 7 Deugden in Amsterdam brouwde De Hoge Noot: een biertje waarvan de opbrengst gaat naar Stichting De Hoge Noot, die freelance musici steunt.

Bedenkers van het biertje zijn violist Danna Paternotte, cellist Dionne Nijsten en Jacob van der Vlugt, die marketeer is in de culturele sector. Zij benaderden de brouwerij met het idee – die reageerde enthousiast. Binnen een maand was het biertje ontwikkeld.

De Hoge Noot pils muzikanten
Bron: De Hoge Noot

Fris en kruidig speciaalbier

Het resultaat van hun samenwerking is een fris en kruidig speciaalbier met 6,0 % alcohol en met een bite van jeneverbes, kruidnagel en zwarte peper.

En dit bier wordt nóg specialer door het etiket: daarop vind je een QR-code. Scan je die code, dan word je getrakteerd op een mini-concert van de muzikant(en) die je zojuist hebt gesteund.

Ook kun je zelf muziek maken met het biertje. Op de zijkant van het flesje staat een toonladder. Drink je het bier leeg tot één van de strepen op de toonladder, dan klinkt de aangegeven noot. In de toekomst kunnen we ook bijpassende bierviltjes met biercomposities verwachten.

De Hoge Noot bier
Bron: De Hoge Noot

Bier hier!

Wil je dit speciaalbier zelf proeven en daarmee freelance muzikanten steunen? Het bier is online te bestellen in een sixpack of bierbox. De opbrengst komt ten goede aan Stichting De Hoge Noot.

Meer bier nieuws:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.