Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 28 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Amsterdam Ramen Festival is terug (en jij kunt tickets winnen)!

Maak je chopsticks maar nat: Amsterdam Ramen Festival keert weer terug naar de hoofdstad! Op 23 februari wordt Het Sieraad in Amsterdam omgetoverd tot een walhalla voor ramen-liefhebbers. Wij mogen 2 x 2 kaarten weggeven.

Amsterdam Ramen Festival

Wat valt er allemaal te doen tijdens het Ramen Festival, of liever gezegd: te eten? Tonkotsu ramen, ramen met kip, shoyu ramen, spicy ramen en nog veel meer. Op het festival staan verschillende ramen stands die je allemaal kunt uitproberen.

En wees niet bang dat je daar een dikke boeddhabuik van krijgt: daar is over nagedacht, want je kunt halve ramen bowls bestellen (vanaf € 5,- euro). Om zoveel mogelijk te kunnen proeven.

Ook interessant: deze ramen is zó goed dat ‘ie een Michelinster kreeg

Amsterdam Ramen Festival
Bron: Amsterdam Ramen Festival

Ramen tot je erbij neervalt

Dat wordt dus lekker proeven tot je erbij neervalt. Die van ToKokoro Ramen uit Nijmegen en Nikkou Ramen uit Delft bijvoorbeeld. Ook Tokyo Ramen Iki uit Amsterdam en Tokyo Ramen Takeichi uit Düsseldorf serveren hun lekkerste noedelsoepen en organiseren daarnaast nog een spicy ramen challenge. Fou Fow Ramen uit Amsterdam serveert op het festival een limited edition ramen in een smaak die je nog niet kende.

Topchef Dennis Huwaë (van restaurants Daalder en het onlangs geopende Edel by Dennis) maakt voor de gelegenheid een speciale ramen op topniveau. In de tijd dat de chef bij het Okura Hotel werkte, werd elke zondag een ramenlunch geserveerd.

Ku Kitchen op Amsterdam Ramen Festival
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Ramen workshop

En da’s nog niet alles, want er zijn ook Japanse snacks van onder andere Duck Truck en Dim Sum District, karaoke van Bar Karakter/Baohuis en ramen demo’s en workshops van Yamato. Zij lanceerden onlangs een heuse ramenopleiding in Nederland waarbij je zelf ramen leert maken.

Het bier op het festival wordt verzorgd door – hoe kan het ook anders- Asahi Super Dry. Het perfecte biertje bij een kommetje ramen.

Tickets winnen

Het Amsterdam Ramen Festival vindt plaats op zondag 23 februari tussen 13:00 uur en 19:00 uur bij Het Sieraad (Postjesweg 1, Amsterdam). Tickets zijn online te koop (exclusief ramen).

Wij mogen 2 x 2 V.I.P. tickets voor het Ramen Festival weggeven aan de grootste ramen-fans. Wil jij die winnen?

Dit moet je doen: like de Facebook-pagina van Amsterdam Ramen Festival. Mail je volledige naam naar [email protected] en vertel ons daarbij waarom jij de grootste ramen-lover ooit bent. De winnaars worden op donderdag 13 februari bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.