Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Kooktips 22 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je altijd zout moet toevoegen aan je cocktails

Als ons eten iets te flauw is, voegen we er standaard een snufje zout aan toe. Waarom zouden we dit dan niet bij vlakke cocktails of andere drankjes doen? Want zout heft niet alleen alle smaken op, het geeft je cocktail echt net dat beetje extra dat ‘ie soms kan gebruiken. Zout toevoegen aan je cocktails is daarom een erg goed idee.

Wij vertellen je waarom!

Nooit meer vlakke cocktails

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: op de menukaart in je favoriete cocktailbar staat een cocktail met smaken die je niet kunt weerstaan. De dranken bij elkaar móéten wel een smaakbom opleveren. Maar eenmaal je eerste slok genomen, vraag je je toch af waar al die verschillende smaken gebleven zijn. De cocktail smaakt vlak.

Dát is waar zout om de hoek komt. Schrik niet: we voegen geen theelepels zout toe aan onze alcoholische versnapering. We krijgen immers al genoeg zout binnen. Maar na enig experiment blijkt dat een druppel van een super makkelijk te maken zoutmengsel je fancy cocktail nóg beter laat smaken. En dat is natuurlijk wat we willen.

Zout toevoegen aan cocktails: zo doe je het

Heb je weer zo’n net-niet cocktail te pakken en wil je ‘m lekkerder maken met zout, dan is het goed om te weten dat je er geen korrels zout aan toe moet voegen. Deze lossen namelijk niet op in een koude drank.

Maak dan een zoutmixje. Dit doe je door 80 gram water aan de kook te brengen en daar 20 gram zout aan toe te voegen. Laat dit oplossen zodat er zout water overblijft. Doe dit in een flesje of pot en jouw magische zoutmengsel is gecreëerd.

Wil je ‘t testen? Maak twee dezelfde cocktails en voeg met een pipet aan een van de twee cocktails één drupje van je zoutmengsel toe. Je zult versteld staan, maar met maar één drupje van dit zoute water is je cocktail al niet te weerstaan!

De lekkerste cocktail recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.