Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Gespot: er zijn nu soto bitterballen

Alles dat gefrituurd is, is beter zegt men weleens. En vaak is dat ook zo! Gefrituurde snacks als kaastengels en frikandelletjes, of – iets gezonder – gefrituurde groentes als bloemkool en aubergine. Toch blijft de klassieke bitterbal onze favoriet. Tót we laatst soto bitterballen ontdekten via TikTok.

Dat móéten we gewoon met je delen!

Soto bitterballen van Mr. Sato

We ontdekten de soto bitterballen via het TikTok kanaal van Shandira Corielle. Ze was zo lyrisch, of beter: sprakeloos, over deze bitterballen, dat ze in ons hoofd bleven ronddwalen. Dat niet alleen: soto is al een grote publiekslieveling, maar gefrituurd? Dan wordt ‘t misschien wel nóg lekkerder.

@shandiracorielle

@mr.sato5 op insta! Trust me, dit MOET je proberen 😩🫰🏽 #mrsato5 #soto #bitterbal #eten #aanrader #bakkeljauw #maluku

♬ origineel geluid – SHAN.

Cassave bitterballen

Naast soto bitterballen, voorziet Mr. Sato ons ook van cassave bitterballen. Deze bitterballen zijn gevuld met cassave én bakkeljauw en komen met een petjelsaus; een pittige Surinaamse pindasaus. Álles voor een lekkere snackavond maar dan met een culinair tintje.

Tot nu toe hebben we de bitterballen alleen nog via Mr. Sato voorbij zien komen. Deze neemt enkel op vaste dagen bestellingen aan die je daarna in Assen kunt ophalen. Toch hopen we met heel ons hart dat Mr. Sato óf familie door de rest van het land heeft die ons kan voorzien van soto bitterballen óf dat ze snel elders ook uit de frituur komen rollen. Mocht je in de buurt van Assen wonen dan moedigen we je aan de bitterballen snel te proberen!

Bitterballen variaties

Variaties op de klassieke bitterbal, zijn natuurlijk niet onbekend. In de supermarkt vind je ook al bitterballen met risotto erin (die we voor de duidelijkheid geen bitterballen met risotto, maar arancini noemen). Daarnaast kunnen liefhebbers van een vette hap hun hart ophalen met pizzabitterballen, kaasbitterballen, kip-bitterballen of nacho cheese varianten.

En uiteraard kunnen in het supermarktlandschap de vega en vegan varianten niet meer ontbreken. Want vegetarisch of niet: iedereen heeft af en toe eens zin in een bitterballetje uit het vet. Wat dacht je van onze Culy Homemade vegetarische mac ‘n cheese bitterballen?

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.