Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 22 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Je kunt nu naar een Super Mario-restaurant en dit is wat je er eet

Themarestaurants zijn hot! Natuurlijk vind je ze in attractieparken als Disneyland, maar er zijn ook steeds meer op zichzelf staande restaurants geïnspireerd op films, series en games. En dat laatste is zeker in trek. Zo kun je nu eten in een Super Mario-restaurant in Universal Studios in Hollywood. Natuurlijk niet om de hoek, maar wel leuk om te bekijken.

En misschien zelfs om een tafeltje te reserveren!

Universal Studios opent Nintendo deel

Hoewel de Disney en Universal-parken vaak zijn geïnspireerd op films en series, opent er in het Universal Park en Hollywood in februari 2023 een heus Super Nintendo deel. Inderdaad: hier is alles volledig in Super Mario thema gegoten. Zo kun je er Mario Karten, het opnemen tegen de stoere figuren uit het klassieke spel én kun je er eten in een heus Super Mario-restaurant!

Zoals bij elk attractiepark, is zo’n themarestaurant niet zomaar iets. Zo staat er een heel psychologisch team naast de architecten, dat alles doet op het gebied van imagineering. Dit werkt tot zo’n hoog niveau door, dat in de themarestaurants álles in thema is om elk van je zintuigen te prikkelen.

Voorbeeld: de Ratatouille bistro in Disneyland Paris waar je je de kleine rat Remy voelt. Je zit er op champagnekurken, eet er onder super grote cocktailparasolletjes en het bestek is er immens.

Super Mario-restaurant

In het Universal Studios park opent binnenkort het tweede Super Mario-restaurant ter wereld. De eerste opende al in het Universal park in Tokio. Het restaurant, Toadstool Café, is vernoemd naar de paddenstoel uit het spel en zit boordevol verwijzingen naar de games. Je zou er bijna sentimenteel van worden en je Nintendo onder ‘t stof vandaan halen!

Het menu is – uiteraard – Italiaans-Amerikaans met telkens een hint naar een van de karakters of andere verschijningen uit de spellen. Zo eet je er de Piranha Plant Caprese en de Mario of Luigi burger, maar ook een Super Star kipsalade of de Toadpaddenstoel knoflookbroodjes met Parmezaanse kaas. Onze favoriet: de paddenstoelensoep uit een Toad-kom!

Mochten de gasten na deze culinaire avonturen nog trek hebben, staan er op de toetjeskaart onder andere een Prinses Peach cupcake of een tiramisu die hint naar de vraagteken-blokken uit het spel die je altijd extra’s opleveren.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Eater

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.