Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Kooktips 12 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit is waarom je een beetje yoghurt door je boter zou moeten roeren

Aan boter kan niet zoveel fout gaan. Vaak is zelfs de meest goedkope boter erg lekker en kun je daar goed mee uit de voeten. Je kunt het zo gebruiken als smeerseltje (op een stukje spijsbrood, als we een favoriet mogen noemen), maar ook een beetje up spicen met bijvoorbeeld knoflook, kruiden, zout of iets anders lekkers.

Ondanks hebben we de ultieme boter hack ontdekt. Want naast dat teentje knoflook en dat beetje zout, is het heerlijk om een beetje yoghurt of skyr door je boter te roeren voordat je ‘m gaat aankleden.

Yoghurt bij de boter

Yoghurt door je boter mengen, zorgt er niet alleen voor dat de boter direct smeerbaar is als je het uit de koelkast haalt. Het geeft ook een subtiele, romige smaak aan de boter én het wordt een ultiem smeerseltje om in te dippen (waar je boter normaal gesproken alleen kunt smeren).

De truc is van een restaurant in IJsland waar ze al langer yoghurt door de boter roeren voor wat meer creamyness. Skyrr om precies te zijn. Onze tip? Ga lekker experimenteren met wat jij lekker vindt en hoe je de boter het liefst hebt. Hoe smeuïger de yoghurt en hoe meer je ervan bij doet, hoe romiger het resultaat.

Culinaire trend: luchtig geklopte roomboter geserveerd bij brood

Laat de boter voordat je ‘m gaat mengen wel even op kamertemperatuur komen. Anders is het wat lastig om de twee substanties goed met elkaar te mengen.

Heerlijke recepten met boter

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.