5 x kruidenboter maken in bijzondere smaken

Culy 5 jun 2014 Diner

Een lekker stukje brood met wat kruidenboter gaat er altijd wel in. Maar waarom altijd dezelfde standaard smeersels zoals kruidenboter, aioli en tapenade?

Daarom geven we je graag wat tips voor lekkere verschillende (kruiden)boters voor op brood en bij andere gerechten.

Basisrecept

Mix de boter zacht en luchtig met een mixer. Voeg de overige ingrediënten aan de boter toe en mix het nogmaals goed door. Breng het op smaak met wat peper en zout.

Schep de boter in plasticfolie en rol het op als een worstje. Leg de boter 1 uur in de vriezer zodat het goed hard wordt en je makkelijk plakjes kan snijden. Bewaar de boter in de koelkast.

Sinaasappelboter

Lekker bij wafels en pannenkoeken, maar kan ook heel goed bij fruit en vis.

Knoflookboter

Deze boter kan zowel bij vlees of visgerechten en is ook heerlijk op een stukje brood.

99956052

Tuinkruidenboter

Past erg goed bij visgerechten en geroosterde groenten.

Korianderboter

Kan heel goed bij Aziatische gerechten! Ook lekker om groenten in te bakken.

183475088

Bruchettaboter

Deze boter is lekker op een stukje brood maar kan ook goed bij vleesgerechten en gerechten uit de Spaanse keuken.

177026394

Met sinaasappel:

  • 150 gram boter
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • rasp van 1 sinaasappel
  • kardemom
  • nootmuskaat

Met knoflook:

  • 150 gram boter
  • 5 eetlepels gesneden peterselie
  • 2 à 3 teentjes knoflook

Met tuinkruiden:

  • 150 gram boter
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel kervel
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje citroensap

Met koriander:

  • 150 gram boter
  • 4 eetlepels fijngesneden koriander
  • 1 eetlepel fijngesneden rode peper
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel geraspte citroenschil

Voor de bruschettaboter:

  • 150 gram boter
  • 1 eetlepel fijngesneden zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel fijngesneden oregano
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • 1 teentje knoflook
Reageer op artikel:
5 x kruidenboter maken in bijzondere smaken
Sluiten