Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Kooktips 8 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je de ovendeur weer brandschoon (met natuurlijke middeltjes)

Als je de oven vaak gebruikt, zal de ovendeur nog wel ‘s vies en vettig worden. Niet erg, maar bij de volgende groentequiche of chocoladetaart die je bakt, is het wel zo fijn als de oven een beetje schoon is. Helaas is de ovendeur schoonmaken voor veel mensen niet het meest favoriete klusje in huis, maar met deze tips is de deur weer in no time spik en span.

Een greazy ovendeur schoonmaken. Niet iets waar we per se naar uitkijken, maar wel noodzakelijk voor een fijne omgeving om in te koken en te bakken.

Ovendeur schoonmaken op 2 natuurlijke manieren

We zijn geen groot fan van chemische schoonmaakmiddelen die slecht zijn voor het milieu. Daarom maken wij het liefste schoon met natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Ovendeur schoonmaken met citroen

Wist je dat citroen voedselresten, vet, bacteriën en geurtjes op een natuurlijke manier weghaalt? Dat maakt citroen uiterst geschikt om de ovendeur mee schoon te krijgen.

Voor een blinkend schone oven pers je twee citroenen uit. Het sap sprenkel je of spray je (met een plantenspuit bijvoorbeeld) op de vettige ovendeur. De overgebleven schillen gooi je niet weg, maar die mogen in een ovenschaal met een laagje water in de oven.

Zet de oven een half uur aan op 80°C. Daarna kan je met een vochtige doek al het vet uit de oven verwijderen. Bonuspunten: je oven ruikt zo hartstikke fris door de citroen.

Ook handig: De bakplaat schoonmaken doe je zo

Ovendeur schoonmaken met baking soda

Baking soda kun je voor van alles gebruiken, en óók voor het schoonmaken van je keuken. Voor het schoonmaken van de ovendeur meng je drie eetlepels baking soda met drie eetlepels water. Maak er een papje van en smeer dit op de vette ovendeur.

Laat het goedje ongeveer een uur intrekken en wrijf de ovendeur schoon met een microvezeldoekje of een schone spons.

Nog meer schoonmaken? In 7 dagen een opgeruimde keuken, dit is Culy’s stappenplan

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.