Een bakplaat schoonmaken: zo doe je dat (met maar 2 ingrediënten!)

We gebruiken voor grillen in de oven het liefst een bakplaat met bakpapier, of anders een ovenschaal – maar soms ontkom je er niet aan om een bakplaat in te vetten met olie en daarom te roosteren. Maar een bakplaat schoonmaken is dan weer een stuk lastiger.

Het maakt niet uit hoe hard je een bakplaat met aangekoekte of verbrande etensresten schrobt, echt goed schoon wordt ‘ie nooit meer. Of nou ja, nooit meer… met slechts twee ingrediënten laat jij je bakplaat tóch weer shinen.

Je bakplaat schoonmaken doe je met baking soda en witte wijnazijn. Niet in huis? Ga dan snel naar de supermarkt om ze te kopen, want deze ingrediënten heb je sowieso nodig in je basisvoorraad voor schoonmaken én natuurlijk koken en bakken. Leuke bijkomstigheid: de witte wijnazijn en baking soda zijn niet alleen goedkope schoonmaakmiddelen, ze zorgen er ook nog eens voor dat je wasbak en leidingen worden gereinigd.

Bakplaat schoonmaken: tips!

Een bakplaat schoonmaken: zo doe je dat

Die baking soda (ongeveer een half kopje) leng je aan met warm water en eventueel wat witte wijnazijn. Bijvoorbeeld in een grote bak waar de bakplaat in past of in een grote gootsteen. Leg je bakplaat hier een half uur tot een uur in, om te weken.

Daarna ga je ‘m te lijf met een spons of staalwol. En abracadabra: de etensresten verdwijnen in een mum van tijd. Spoel af met water en afwasmiddel en droog de plaat direct af om roestplekken te voorkomen. Je bakplaat is nu weer brandschoon en klaar om weer een heleboel lekkere recepten mee te maken.

Meer handige schoonmaaktips:

Bon AppetitELLE eten

Reageer op artikel:
Een bakplaat schoonmaken: zo doe je dat (met maar 2 ingrediënten!)
Sluiten