Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 2 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je gefrituurde (!) kruiden in de magnetron (en dit kun je ermee)

Frituren haalt niet bepaald ons grootste enthousiasme naar boven. Niet dat we gefrituurde dingen niet lekker vinden (INTEGENDEEL), maar het gedoe en de frituurgeur laten we toch liever aan ons voorbijgaan. En dat treft: onlangs ontdekten we een hack voor gefrituurde kruiden waarmee we dat ook nog ‘ns perfect kan.

De hack is afkomstig van TikTok en plaatst één handig keukenapparaat in de schijnwerpers. Juist: ook met een magnetron kun je perfect kruiden frituren.

Kruiden frituren in de magnetron

Hoe je daarvoor precies te werk gaat? Moeilijk is het niet. Leg de verse kruiden op een magnetronbestendig bord en spreid ze uit zodat ze genoeg ruimte hebben. Zijn ze een beetje vochtig? Dep ze zo goed mogelijk droog met een keukenpapiertje. Spray de kruiden daarna met plantaardige olie en zorg dat elk stukje blad gelijkmatig bedekt is.

Plaats het bord vervolgens in de magnetron op een medium tot hoog aantal Watt. Blijf in de buurt: het is nu de bedoeling dat je de kruiden elke minuut met een tang omdraait en ze controleert op hun textuur. Na een paar minuten (laten we zeggen 3 à 4, afhankelijk van de gebruikte soort kruiden) zouden ze knisperend, luchtig en lichtjes doorschijnend moeten zijn. Dit wil je, en dit is dan ook het punt waarop je de kruiden uit de magnetron wil halen.

Valentijnsdag recept pizza
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Maar waarom zou je?

Wie bekend is met gefrituurde kruiden hoeven we vast niet meer te overtuigen dat je met bovenstaande methode een erg lekkere keukenhack te pakken hebt. Gek is dat ook niet: van alle ingrediënten geven zowel verse kruiden als vet misschien wel het meeste smaak aan gerechten. Hierbij worden die twee dus ook nog ‘ns gecombineerd tot knapperige kleine frutsels. 1 + 1 = 3.

Gebruik de gefrituurde kruiden dan ook naar hartenlust op alles wat je gefrituurde hart begeeft. Geen inspiratie? Denk eens aan…

Toch liever nog eens alle stappen bekijken? Dit is de video waarover we het hebben:

@nytcooking

Fry your herbs! … In the microwave! #nytcooking

♬ original sound – NYT Cooking

Meer handige hacks voor in de keuken?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.