Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Kooktips 1 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Makkelijk sushi maken doe je met deze goedkope keukengadget

Ben je dol op sushi, maar vind je het maken ervan een lastig klusje? Dan hebben we goed nieuws voor je: je kunt nu super makkelijk en snel zelf nigiri maken met een ijsblokjesvorm.  Ja, je leest het goed. Met deze handige truc hoef je geen sushi-master te zijn om toch te kunnen genieten van deze heerlijke Japanse lekkernij.

Zeg vaarwel tegen gepriegel met matjes, rollen en uit elkaar vallend snijwerk.

Makkelijk nigiri maken

Laten we eerlijk zijn, sushi maken kan soms voelen als een strijd. Er is niets erger dan rijstkorrels die overal belanden behalve in de nori. En dan hebben we het nog niet eens over het snijden van de sushirollen zonder dat de boel eruit valt. Maar we hebben goed nieuws! Wij hebben namelijk een truc gevonden die jouw leven een stukje makkelijker maakt en je zelfs in staat stelt om perfect gevormde nigiri te maken zonder enige stress. En het beste? Je hebt er niet eens een fancy sushi-apparaat voor nodig, maar enkel een huis-tuin-en-keuken ijsblokjesvorm.

makkelijk nigiri maken makkelijk sushi maken stock unsplash
Bron: Unsplash

Sushi maken met een ijsblokjesvorm

Toen we onlangs via social media weer stuitten op een niet normaal handige food-hack, wisten we direct dat we deze met je moesten delen. Want sushi maken met een ijsblokjesvorm, waarom hadden we daar niet eerder aan gedacht?

Zorg dat je een ijsblokjesvorm met rechthoekige vakjes hebt. De vorm hoeft niet van silicone te zijn, gewoon zo’n standaard variant van hard plastic will do the job. Doe hier een velletje vershoudfolie in en duw ‘t goed in de vakjes. Maak vervolgens sushirijst volgens je favoriete recept en snijd plakjes zalm, tonijn, avocado of een andere topping. Nu begint het nigiri maken pas echt.

Leg eerst de bovenkant (de zalm, tonijn, avocado of wat anders) van de nigiri in de ijsblokjesvorm. Hierna leg je de rijst erop en druk je het goed aan. Kiep de ijsblokjesvorm om en wip – door de plastic folie aan de zijkanten vast te houden – je nigiri’s uit de vorm als ze er zelf nog niet uit zijn gekomen. Haal het plastic er voorzichtig af et voila! Sushi maken was nog nooit zo makkelijk. Wil je ‘t geheel nog bonter maken? Voeg dan nog wat extra toppings toe zoals srirachamayo, gefrituurde uitjes, furikake of bosui. Of allemaal!

Zin in een Japanse avond? Maak deze gerechten ook eens:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.