Claire de Court
Claire de Court Kooktips 3 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Lifehack: dit is de allerbeste manier om bacon te bakken

Bacon maakt het leven beter, vinden wij. Je kunt het in allerlei soorten gerechten gebruiken als smaakmaker. En die geur… zie daar maar eens geen trek van te krijgen. Maar hoe bak je nou het beste een plak bacon? Hold up, want dit is dus de beste manier om bacon te bakken.

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om bacon te bakken, maar welke werkt nou écht goed? Wij vonden een (nieuwe) methode die makkelijk, snel én schoon is. Wat wil je nog meer?

https://www.culy.nl/inspiratie/koken-bakken/boter-zacht-maken/

De oven in!

Het blijft alleen maar duidelijker worden: de oven is echt onze beste vriend. Zo ook voor het bakken van bacon.

Website Thekitchn deed een uitgebreide test met 8 verschillende methodes om bacon te bakken. Van de airfryer tot aan de magnetron en diverse soorten pannen: alles werd getest.

De meest effectieve manier van bacon snel en goed bakken, bleek doodsimpel: op een bakplaat met bakpapier. Nee, geen rooster, gewoon een bakplaat. En door het bakpapier hoef je lekker niks schoon te maken, want al het vet blijft daar op achter. Na afloop kan dat gewoon in een prop de prullenbak in. Handig!

De beste manier om bacon te bakken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bacon – dat kunnen een paar plakjes zijn, of een grotere hoeveelheid – op een royaal stuk bakpapier (tot over de randen van de bakplaat).

Voor crispy bacon houd je een baktijd aan van ongeveer 18 minuten (24 minuten als de bacon dik gesneden is). Als je je bacon graag chewy hebt, bak je deze simpelweg een paar minuten korter.

Als je de bacon uit de oven hebt gehaald, laat je deze even uitlekken op een stukje keukenrol. En klaar is kees!

Bacon sous-vide garen

We vinden het toch nog even leuk om deze methode te vermelden. Namelijk je bacon sous-vide garen.

Deze methode kost veel tijd en werkt alleen goed met dik gesneden bacon. Maar als je een keertje in een experimentele bui bent, is het wel de moeite waard om eens te proberen.

Met een sous-vide gaar je de bacon in een afgesloten verpakking gedurende 12 uur op lage temperatuur in water. Daarna bak je de bacon twee minuten knapperig in een pan. Het zal je bacon een geweldige structuur geven, dus het werpt zeker haar vruchten af.

Meer over bacon:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.